Ajutată de rezultatele înregistrate în celelalte grupe (Serbia a surclasat Rusia, scor 5-0), selecționata pregătită de Mirel Rădoi avea nevoie de o remiză la Belfast, împotriva Irlandei de Nord, pentru a urca în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2022. Nord-irlandezii au deschis scorul prin Boyce ('56), însă după un schimb de pase între Marin și Tănase, Bicfalvi (intrat pe teren în minutul 74) avea să înscrie golul egalării ('81). A fost 1-1, iar "tricolorii" au terminat grupa de Liga Națiunilor pe poziția a treia, după Austria și Norvegia.

Echipa nationala de fotbal a RomanieiFoto: frf.ro
  • Tragerea la sorți va avea loc la 7 decembrie 2020. Preliminariile Cupei Mondiale vor începe în martie 2021.

Rezultatele înregistrate în Divizia B, Grupa 1

Austria vs Norvegia 1-1

Au marcat: Grbic '90+4 / Zahid '61

Irlanda de Nord vs România 1-1

Au marcat: Boyce '56 / Bicfalvi '81

Clasament final:

1. Austria (9-6) 13

2. Norvegia (12-7) 10

3. România (8-9) 8

4. Irlanda de Nord (4-11) 2

Declarații la finalul partidei:

"Chiar dacă nu am reuşit să câştigăm, este un punct important pentru noi şi ne bucurăm că am reuşit să ajungem în urna a doua. Trebuie să avem încredere în noi, am făcut un meci bun şi nu trebuie să renunţăm niciodată. Acum nord-irlandezii au fost mult mai puternici faţă de tur, dar suntem mulţumiţi de meci şi rezultat. Ştiam că vor veni cu mingi lungi, a fost greu pentru noi să ne luptăm cu ei. Din ce vâd, cred că Mirel Rădoi va rămâne pe banca României. Cred că avem un plus şi cu timpul se va vedea", a declarat Alibec la Pro TV.

“Cred că am jucat destul de bine azi, am pasat, cred că rezultatul este echitabil. Ne bucurăm de fiecare dat când suntem convocaţi, sperăm la convocarea din martie la CM să fim din nou prezenţi la echipa naţională. Înainte de aceste meciuri eram pe trei, urcăm încet-încet spre prima urnă. Cu siguranţă vom duce echipa naţională acolo unde îi este locul”, a spus Nistor la Pro TV.

"Mă bucur pentru gol, era însă şi mai frumos dacă am fi câştigat. Dar important este că am ajuns în urna a doua. De când am plecat de la Steaua în Ucraina, mi-am schimbat postul şi am început să joc mai ofensiv şi normal că dau mai multe goluri. Ne dorim cu toţii o calificare la un turneu final, văd că vin generaţii bune de la tineret. Cred că generaţia următoare o să aducă multe calificări. Am jucat cu Mister, dar pentru mine este plăcut să vin la naţională. Ca antrenor, Mirel Rădoi este pe drumul cel bun. Nu mă aşteptam la eşecul Rusiei cu Serbia, probabil s-a întâmplat ceva acolo, accidentări sau suspendaţi", a declarat Bicfalvi la Pro TV.

  • Au evoluat echipele:

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, J.Evans, Cathcart – Kennedy (Lewis '66), McNair, Smith (Galbraith '79), McCain, Dallas – Magennis (McLaughlin '79), Boyce (Washington '66). Selecționer: Ian Baraclough

România: Tătărușanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toșca (Bicfalvi '74) – Crețu (Mogoș '64), R. Marin, Nistor, Camora – Man (Maxim '64), Alibec (Băluță '87), Fl. Tănase (Ganea '87). Selecționer: Mirel Rădoi

Cele mai importante momente ale partidei de la Belfast:

'87 Răzvan Marin pasează inexplicabil spre Tătărușanu (din jumătatea adversă) și le acordă nord-irlandezilor un corner.

'87 Încă două schimbări făcute de Mirel Rădoi: Ganea și Băluță i-au înlocuit pe Tănase și Alibec.

'82 Nord-irlandezii scapă pe contraatac, însă Galbraith ratează complet pasa care putea fi decisivă.

'81 Goool România! Răzvan Marin și Tănase combină superb în flancul stâng, Tănase îi pasează lui Bicfalvi și acesta înscrie cu un șut lângă bară.

'79 McLaughlin și Galbraith i-au înlocuit pe Magennis și Smith.

'76 Răzvan Marin șutează puternic de la marginea careului, însă Peacock-Farrell plonjează spectaculos și respinge în corner.

'74 Bicfalvi intră pe teren în locul lui Toșca.

Tricolorii forțează, dar cu greu ajung la poarta lui Peacock-Farrell.

'66 Două schimbări și în formația Irlandei de Nord: Lewis și Washington i-au înlocuit pe Kennedy și Boyce.

'64 Rădoi face schimbări: Mogoș și Maxim au intrat, Crețu și Man au ieșit.

'64 Nord-irlandezii combină foarte bine, McCann trimite puțin pe lângă poartă cu un voleu spectaculos.

'62 Peacock-Farrell iese greșit la o centrare, însă Cristea lovește greșit cu capul și ratează ținta.

'56 Gol Irlanda de Nord! După un corner executat scurt, Boyce urmărește o centrare a lui Smith la colțul lung și împinge mingea în poartă. Boyce părea să se afle în poziție de ofsaid în momentul în care a primit pasa.

Nord-irlandezii au avut mai mult mingea în primele minute ale reprizei secunde, însă fără mari ocazii la poarta lui Tătărușanu.

Serbia conduce cu 4-0 în confruntarea cu Rusia. O remiză cu Irlanda de Nord o urcă pe România în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2022.

'43 Boyce câștigă duelul cu Toșca, însă mingea trimisă de aceasta cu capul este respinsă în corner.

'34 Boyce încearcă un voleu de la 11 metri, mingea trece pe lângă Crețu, dar se duce peste poartă.

'28 Alibec cere penalti după ce cade în careu, dar jocul era oprit, după un fault al lui Nedelcearu la Evans.

În primele 19 minute de joc, România a avut 62% posesie.

'8 După o fază prelungită, Man încearcă un șut la scurt, dar mingea se oprește în brațele portarului.

'2 Prima ocazie importantă le aparține gazdelor. După o centrare din lovitură liberă, Ballard este incomodat de Camora și ratează din apropierea porții.

Partida a început. Tricolorii au avut lovitura de start.

Moment de reculegere la Belfast, în memoria victimelor incendiului de la Spitalul Piatra Neamţ.

În tribune se află 1.060 de spectatori, potrivit News.ro.