Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a vorbit despre anularea meciului dintre România și Norvegia din Liga Națiunilor. Mihai Stoichiță consideră că pentru tricolori varianta cea mai bună era aceea de a juca împotriva celor care i-au învins cu 4-0 acum doar câteva săptămâni.

Mihai StoichitaFoto: Captura YouTube

"E o situație ciudată, deja mutăm fotbalul în alte zone. Nu e o mare bucurie, în niciun caz. Mult mai bine ar fi fost să câștigăm pe teren, dacă am fi putut. Nu știu ce s-ar fi întâmplat în România dacă ar fi fost aceeași situație, la ei a fost luată hotărârea de Ministerul Sănătății.

Probabil ei sunt mai drastici în gestionarea acestei crize. UEFA sau România nu au niciun fel de influență asupra acestei hotărâri, a fost luată doar de către autoritățile norvegiene" - Mihai Stoichiță, la Digisport.

Ce va urma pentru tricolori

"Depindem și de rezultatul din meciul Austria - Irlanda de Nord. Ne trebuie victorie dacă Austria nu câștigă. Dacă trebuie să câștigăm pentru a ne afla în urna a doua la tragerea la sorți pentru calificările la Mondial, atunci Mirel știe ce are de făcut.

Eu am mai trăit o astfel de situație când eram antrenor în Kuweit. Din cauza războiului, o echipă a fost eliminată și am terminat grupa de calificare în trei echipe. Nu ai cum să faci un clasament fără un meci egal de meciuri disputate de toate echipele", a completat Mihai Stoichiță.

Meciul România – Norvegia era programat astăzi, la ora 21.45, pe Arena Naţională, dar nu se va mai disputa, după ce oaspeţii nu au putut face deplasarea la Bucureşti, acest lucru fiindu-le interzis de autorităţi, ca urmare a unui caz de coronavirus în lotul norvegienilor.