Antrenorul Cosmin Contra şi mai mulţi jucători ai echipei Dinamo au aprins lumânări şi au depus o coroană de flori, luni, la mormântul lui Cătălin Hâldan de la Brăneşti, la 20 de ani de la decesul fostului căpitan al "alb-roşilor".

Catalin HaldanFoto: Captura YouTube

"E o zi tristă pentru suporterii dinamovişti, pentru noi, cei care l-am cunoscut. Cel puţin pentru mine e o zi extrem de grea, se împlinesc 20 de ani, a trecut aşa de repede timpul, parcă ieri eram împreună pe teren, parcă ieri eram împreună la echipa naţională, parcă ieri luptam împreună pentru culorile astea. E un moment greu.

Am fi vrut după derbi să-i dedicăm victoria, din păcate nu s-a putut, sperăm ca pe viitor fiecare victorie pe care o vom obţine să i-o dedicăm lui.

Am multe amintiri plăcute cu Cătălin, era un caracter deosebit, ne-am cunoscut când eram eu la Luceafărul şi jucam meciuri amicale împotriva lui Dinamo, echipă antrenată de Ionuţ Chirilă şi aveam meciuri foarte grele împotriva lor, apoi la prima echipă a lui Dinamo şi la echipa naţională, lucruri frumoase. Din păcate ne-a părăsit prea devreme" - Cosmin Contra.

Din delegaţia dinamovistă au făcut parte, printre alţii, noul director general al clubului Dinamo, Alejandro Couto Lago, şi jucători ca Adam Nemec, Dejan Sorescu, Magaye Gueye, Ante Puljici, Borja Valle, Juan Camara şi Ricardo Grigore, precum şi fani ai "câinilor", transmite News.ro.

La 5 octombrie 2000, la Olteniţa, unde Dinamo disputa un meci amical, Cătălin Hâldan s-a prăbuşit pe gazon şi viaţa lui nu a putut fi salvată. Medicii au stabilit că decesul jucătorului care avea 24 de ani atunci a fost cauzat de anevrism cerebral.