Fotbalistul argentinian Lionel Messi a anunţat vineri că rămâne la echipa spaniolă FC Barcelona, transmite presa internaţională.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Când le-am spus soției și copiilor că vreau să plec, a fost o dramă brutală. Toată familia a început să plângă, copiii mei nu vor să părăsească Barcelona, nu vor să schimbe școlile.

Privesc în față și vreau să concurez la cel mai înalt nivel, să câștig titluri, să lupt în Champions League. Poți câștiga sau pierde, e foarte dificil, dar trebuie să lupți. Măcar să luptăm, nu să cădeam, așa cum a fost la Roma, Liverpool sau Lisabona. Toate m-au făcut să mă gândesc la decizia de a pleca.

Eram sigur că pot pleca liber, președintele mereu mi-a spus că la finalul fiecărui sezon pot decide dacă rămân sau nu. Acum se bazează pe faptul că nu am spus asta înainte de 10 iunie, o dată la care eram în luptă pentru La Liga și în mijlocul acestei pandemii groaznice, care a afectat tot sezonul.

De aceea am decis să rămân la club. Voi continua la acest club, pentru că președintele mi-a spus că singura varianta de a pleca este achitarea clauzei de 700 de milioane de euro, ceea ce e imposibil.

Mai exista o variantă, aceea de a avea un proces cu clubul, dar nu aș merge niciodată la tribunal împotriva Barcelonei, pentru că este clubul pe care îl iubesc și care mi-a dat totul. E clubul vieții mele, aici mi-am făcut viața. Nu mi-a trecut niciodată prin minte să fac asta", a declarat Messi, pentru Goal.

Atacantul argentinian anunţase în urmă cu zece zile conducerea clubului că vrea să plece, potrivit Agerpres.