​Şahtior Doneţk s-a calificat în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, după ce a învins formaţia germană VfL Wolfsburg cu scorul de 3-0 (0-0), miercuri seara, la Kiev, în manşa secundă a optimilor de finală, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

După ce a câştigat cu 2-1 prima manşă, jucată în martie, campioana Ucrainei s-a impus mai greu decât arată scorul într-un meci în care şi-a creat totuşi numeroase ocazii de gol. Primul gol a fost marcat de atacantul de origine braziliană Junior Moraes (ex-Gloria Bistriţa), în min. 89, după o fază creată de Manor Solomon, israelianul reuşind apoi golul al doilea (90+1). Junior Moraes (90+3) a închis tabela la capătul unui contraatac.

Manor Solomon a fost introdus pe teren în min. 77, în locul lui Marlos, care a avut o bară în prima repriză.

Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat, Şahtior pe georgianul Davit Hociolava (68), iar ''lupii'' pe americanul John Anthony Brooks (70).

Europa League va continua cu un mini-turneu în Germania, campioana Ucrainei urmând să joace în sferturi cu câştigătoarea dintre FC Basel şi Eintracht Frankfurt (3-0 pentru elveţieni în tur, în Germania).

Vezi aici cele mai importante momente ale partidei dintre Șahtior și Wolfsburg.