​Echipa Cadiz şi-a asigurat revenirea în prima ligă spaniolă după o pauză de 14 ani, cu două etape înaintea finalului diviziei secunde, potrivit News.ro.

Cadiz a promovat in La LigaFoto: Twitter - Cadiz Club de Futbol

Cadiz a profitat de înfrângerea echipei Real Zaragoza, scor 2-4, suferită, duminică, pe teren propriu, în meciul cu Oviedo, în etapa a XL-a a Segunda Division, chiar dacă şi formaţia andaluză a pierdut în aceeaşi rundă, sâmbără, 0-1, acasă, cu Fuenlabrada.

Cadiz conduce în clasament, cu 69 de puncte, fiind urmată de Huesca, 64 de puncte, şi Zaragoza, 62 de puncte. Formaţiile de pe primele două locuri promovează direct în LaLiga, în timp ce echipele de pe locurile 3-6 vor participa la un play-off, la capătul căruia va fi cunoscută a treia promovată.

În ciuda măsurilor puse în aplicare pentru a limita răspândirea coronavirusului, mii de suporteri s-au adunat în afara stadionului pentru a sărbători promovarea echipei lor, care a retrogradat în 2006.

Potrivit marca.com, întregul oraş Cádiz a explodat de bucurie odată cu fluierul final al meciului Zaragoza-Oviedo.

Autorităţile politice, de sănătate şi de ordine au cerut prudenţă locuitorilor în sărbătorirea promovării pe străzile oraşului, însă euforia nu a putut fi oprită.

Cu torţe, petarde şi chiar artificii, numeroşi fani au ieşit pe străzi, majoritatea fără să respecte măsurile sanitare şi de distanţare.

Sărbătoarea a continuat pe plajă, unde a fost văzut şi un grup de jucători, la o discotecă în aer liber.