Barcelona a sistat orice activitate în cadrul clubului, iar jucătorii au fost forțați să se autoizoleze la domiciliu, din cauza pandemiei de coronavirus, mai ales că guvernul spaniol a decretat stare de urgență. Lionel Messi se află la vila sa din Barcelona, alături de familie, și a transmis un mesaj special pe Instagram.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acestea sunt niște zile foarte complicate pentru întreaga lume. Suntem îngrijorați din cauza a tot ce se întâmplă acum și vrem să ajutăm prin a ne pune pe noi în locul celor care suferă cel mai mult, fie că au fost ei afectați în mod direct, fie familiile și prietenii lor, care se află în prima linie și luptă în spitale sau în centre medicale. Vreau să le transmit multă putere tuturor.

Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc. Este un moment excepțional și trebuie să respectăm atât instrucţiunile organizaţiilor de sănătate, cât şi pe cele ale autorităţilor publice. Doar așa putem fi eficienți.

Este momentul să fim responsabili și să stăm acasă, putem să ne bucurăm de mai mult timp cu familiile noastre pe care nu mereu îl avem. Vă trimit o îmbrățișare, sper să putem întoarce această situație în favoarea noastră cât de curând. Stați în casă", a scris Messi pe Instagram.

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a anunțat, joi, suspendarea meciurilor din LaLiga cel puțin până la finalul lunii martie.

Barcelona ar fi trebuit să joace la 18 martie returul cu Napoli, din optimile Champions League, dar UEFA a amânat toate meciurile de săptămâna viitoare din cauza pandemiei de coronavirus. În partida de pe San Paolo, scorul a fost 1-1.

În actualul sezon, Lionel Messi a jucat în 31 de meciuri, a marcat 24 de goluri și a dat 16 pase decisive.

Vezi această postare pe Instagram

Son días complicados para todo el mundo. Vivimos preocupados por lo que está ocurriendo y queremos ayudar poniéndonos en el lugar de aquellos que peor lo están pasando, o bien porque les afectó directamente a ellos o sus familiares y amigos, o porque están trabajando en primera línea para combatirlo en hospitales y centros de salud. Quiero enviarles mucha fuerza a todos ellos. La salud debe ser siempre lo primero. Es un momento excepcional y hay que seguir las indicaciones tanto de las organizaciones sanitarias como de las autoridades públicas. Sólo así podremos combatirlo de manera efectiva. Es el momento de ser responsable y quedarse en casa, además es perfecto para disfrutar ese tiempo con los tuyos que no siempre se puede tener. Un abrazo y ojalá consigamos darle vuelta a esta situación cuanto antes. #QuedateEnCasa #StayAtHome

O postare distribuită de Leo Messi (@leomessi) pe