Clubul Fiorentina (Serie A) a anunțat alte trei cazuri de coronavirus, printre care doi jucători. Atacantul italian Patrick Cutrone și fundașul argentinian German Pezzella au fost testați pozitiv la COVID-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

După ce atacantul sârb Dusan Vlahovic a fost diagnosticat vineri cu coronavirus, Fiorentina a anunțat sâmbătă alte trei cazuri: fotbaliștii Patrick Cutrone (22 de ani), German Pezzella (28 de ani) și fizioterapeutul Stefano Dainelli.

"Au prezentat câteva simptome. Toți trei au fost testați pozitiv. Starea lor de sănătate este bună și toți se află la locuințele lor din Florența", a scris Fiorentina într-un comunicat.

Campionatul de fotbal din Italia este suspendat cel puțin până pe 3 aprilie.

Italia a înregistrat 250 noi decese legate de infecția cu coronavirus în 24 de ore, un nou record, ridicând bilanțul total la 1.266, potrivit celor mai recente date publicate vineri de Protecția civilă.

Numărul persoanelor infectate în Italia, cea mai afectată țară din lume, după China, a crescut de la 15.113 la 17.660, dintre care 1.328 la terapie intensivă.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum nouă cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - cinci: Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina şi Morsten Thorsby.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi, The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

Sâmbătă a fost înregistrat primul caz în Bundesliga: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn.