Augsburg și Borussia Dortmund au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului din Bundesliga. Augsburg a condus cu 2-0 și 3-1, dar a terminat învinsă în fața propriilor fani, pe WWK Arena, scor 3-5. Eroul serii a fost norvegianul Erling Haaland, care a debutat cu un hat-trick la Borussia Dortmund.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Niederlechner 34', 55', Richter 46' / Brandt 49', Haaland 59', 70', 79', Sancho 61'

Augsburg a condus cu 1-0 la pauză, grație reușitei lui Niederlechner din minutul 34. Debutul părții secunde a mai adus un gol pentru gazde, autorul fiind Richter (46'). Trei minute mai târziu, Dortmund a redus din diferență prin Brandt, dar Niederlechner a reușit dubla în minutul 55 și a refăcut avantajul de două goluri pe tabelă pentru Augsburg.

Intrarea lui Haaland în minutul 56 a revitalizat jocul echipei lui Lucien Favre, care a avut o revenire de senzație. Doar de trei minute a avut nevoie norvegianul de 19 ani pentru a-și trece în cont primul gol în tricoul Borussiei. Un șut la colțul lung, după o pasă venită de la Sancho.

Același Sancho a egalat scorul în minutul 61, după o pasă superbă a lui Hummels, aflat în propria jumătate de teren. Haaland a făcut 4-3 în minutul 70, dar meritul i-a aparținut lui Thorgan Hazard, care l-a servit în fața porții după ce a trecut de portarul Koubek. Revenirea superbă a lui Dortmund a fost completată de încă un gol al lui Haaland, care a bifat hat-trick-ul în minutul 79.

Erling Braut Haaland a fost transferat în această iarnă de Borussia Dortmund de la RB Salzburg, pentru 22 de milioane de euro, cu două milioane peste clauza sa de reziliere.

Vezi aici golurile meciului Augsburg vs Borussia Dortmund.

Rezultatele zilei:

Augsburg - Dortmund 3-5

Dusseldorf - Werder Bremen 0-1

FC Koln - Wolfsburg 3-1

Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1-2

Mainz - Freiburg 1-2

RB Leipzig - Union Berlin 3-1

Duminică:

16:30 Hertha Berlin - Bayern Munchen

19:00 Paderborn - Bayer Leverkusen

Clasament:

1. RB Leipzig 40 puncte

2. Borussia Monchengladbach 35

3. Bayern Munchen 33 (- un joc)

4. Borussia Dortmund 33

5. Schalke 33

6. Freiburg 29

.......................

10. Augsburg 23 etc.