Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, sâmbătă, după tragerea la sorţi de la Romexpo, că grupa în care ar putea juca România este una accesibilă, însă în acest moment se gândeşte doar la barajul din Liga Națiunilor.

Mirel RadoiFoto: frf.ro

"Emoţiile sunt pentru martie, nu pentru grupă. Până la urmă cred că este o grupă accesibilă. Grupa F este cum e, iar Grupa B este echilibrată. Cel mai greu este că în momentul de faţă nu avem oportunitatea unui amical. Prima şansă în această grupă o are Olanda, după aceea Ucraina. Am schimbat câteva cuvinte cu Shevchenko, mi-a făcut Cosmin cunoştinţă cu el. Dacă ajungem la ideea de naturalizare să naturalizăm jucători care au valoare mai mare. În momentul de faţă ne concentrăm doar către meciul cu Islanda. Mi-aş dori să se joace pe un teren bun", a spus Rădoi, potrivit News.ro.

Miodrag Belodedici, ambasador al Campionatului European din 2020 la Bucureşti, a declarat că a trăit tragerea la sorţi fără emoţii, subliniind că naţionala României trebuie să se califice, chiar dacă meciurile din play-off sunt foarte grele şi se joacă în deplasare.

"Franţa, Germania, Portugalia este cea mai frumoasă grupă. Trebuie să ne calificăm, avem două meciuri foarte importante, jucăm şi în deplasare. Am trăit tragerea fără emoţii, dar acum vor începe, când se apropie primul meci de calificare. M-am salutat cu Figo, cu Luis Enrique, Ronald Koeman, cu reprezentanţii croaţilor care au venit", a declarat Belodedici la Romexpo.

În cazul în care se va califica la Campionatul European, reprezentativa României va evolua în grupa C, alături de selecţionatele Olandei, Ucrainei şi Austria, conform tragerii la sorţi de la Bucureşti.

Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda (26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.

Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională patru meciuri: trei în grupa C (la 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro-2020, naţionala României va juca cel puţin două meciuri pe Arena Naţională.

Citește și: Tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2020 / Olanda, Ucraina și Austria, în posibila grupă a României