Antrenorul francez Arsene Wenger (70 de ani), liber de contract din 2018, a fost numit de FIFA, miercuri, în fruntea departamentului de dezvoltare globală a forului mondial, transmite Mediafax.

Arsene WengerFoto: arsenal.com

Potrivit The Guardian, Wenger se va afla la conducerea tuturor activităților de dezvoltare referitoare atât la fotbalul masculin, cât și cel feminin.

De asemenea, fostul antrenor de la Arsenal va prezida grupul de studiu tehnic și va monitoriza activitatea FIFA în ceea ce privește International Football Association Board (IFAB), organul care stabilește regulile fotbalului.

“Abia aştept să încep această provocare extrem de importantă, nu doar pentru că am fost interesat mereu de analizarea fotbalului dintr-o perspectivă mai largă, ci şi pentru că misiunea FIFA ca for care conduce fotbalul în lume este cu adevărat globală”, a declarat Arsene Wenger, potrivit News.ro.

Astfel, Wenger a pus punct zvonurilor legate de o posibilă revenire a sa pe banca tehnică a unei formații. Francezul i-a contactat pe cei de la Bayern Munchen pentru poziția de antrenor, însă bavarezii au refuzat propunerea acestuia.

Arsene Wenger a petrecut 22 de ani la Arsenal, echipă pe care a condus-o în perioada 1996-2018. Alături de londonezi, francezul a câștigat trei titluri în Premier League, șapte Cupe ale Angliei și șapte Supercupe ale Angliei.