După o victorie obținută în condiții speciale în Franța (adversarii au avut doi jucători eliminați), CFR Cluj dă din nou piept cu Rennes, de această dată în Gruia. "Când noi jucăm cu Clinceni este normal că suntem favoriţi cerţi. Când jucăm cu Rennes, Rennes e favorită", a precizat Dan Petrescu înainte de această confruntare. CFR vs Rennes va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 1, Telekom 1 și LookPlus de la ora 19:55.

HotNews.roFoto: Hotnews

La disputa din tur, Rennes a avut doi jucători eliminați (Mendy '3 și Camavinga '46), însă cu toate acestea campioana României s-a chinuit să se impună cu 1-0.

Acum, francezii vor revanșa, iar antrenorul Julien Stephan spunea că meciul tur este istorie și că cel de la Cluj va fi un adevărat sfert de finală pentru gruparea pe care o pregătește.

Meciurile zilei în Grupa E:

CFR Cluj - Rennes

Lazio - Celtic Glasgow

Situația din Grupa E

1. Celtic (5-2) 7 puncte

2. CFR Cluj (3-3) 6

3. Lazio (4-5) 3

4. Rennes (2-4) 1

*Primele două clasate se vor califica în primăvara Europa League.

  • CFR Cluj, program complet în Grupa E

CFR Cluj - Lazio 2-1

Celtic - CFR Cluj 2-0

Rennes - CFR Cluj 0-1

CFR Cluj - Rennes / 7 noiembrie / ora 20:00

Lazio - CFR Cluj / 28 noiembrie / ora 22:00

CFR Cluj - Celtic / 12 decembrie / ora 20:00

Ce spune Dan Petrescu despre meci

  • "Dacă vom bate vom avea tot şansa a treia (de calificare în primăvara europeană). Lazio dacă va bate cu Celtic nu e nicio diferenţă. Vom juca apoi la Lazio, unde e greu de câştigat, şi ultimul meci acasă cu Celtic, care pierde foarte greu meciuri. Suntem în urmă cu vreo 40 de milioane de euro la fiecare echipă cu care jucăm.
  • Când noi jucăm cu Clinceni este normal că suntem favoriţi cerţi. Când jucăm cu Rennes, Rennes e favorită, Celtic e favorită, Lazio e favorită. Bugetul vorbeşte în fotbal. Restul e vrăjeală. Dacă ai bani, ai de toate. Dacă n-ai, greu să faci performanţă. Suntem în urma lui Rennes, lui Celtic, lui Lazio şi în urma tuturor echipelor din grupele Ligii Europa.
  • Dacă facem rezultate, bravo băieţilor şi bravo la toată lumea. Dacă o echipă din România joacă în cupele europene Dan Petrescu ţine numai cu echipa din România, asta-i clar. Nu ştiu toată lumea ce face.
  • După meciul cu Rennes şi eu am fost supărat pe repriza a doua, pe ce am jucat. Dar după ce am văzut meciul Chelsea – Ajax ieri, nu mai sunt supărat" - Dan Petrescu.

Ce crede antrenorul celor de la Rennes

  • "Cu CFR Cluj va fi un sfert de finală. Dacă-l vom câştiga, vom avea dreptul că mergem să jucăm o semifinală la Glasgow. Aceasta este starea de spirit pe care trebuie să o avem. Am obţinut un punct din nouă în primele trei meciuri, dintre care două au fost acasă. Ne trebuie cel puţin şapte puncte, chiar nouă dacă vrem să trecem de grupe. Este o misiune extrem de complicată. Vom juca împotriva unei echipe CFR Cluj bine poziţionată. Dacă vor câştiga mâine, vor fi aproape calificaţi.
  • Comportamentul celor două echipe va fi diferit mâine. Nu trebuie să ne gândim la ce a fost în urmă cu 15 zile. Cluj va juca acasă. Obiectivul va fi să terminăm în 11, să facem un joc foarte bun şi să arătăm progres în joc. Va trebui să menţinem un nivel înalt de intensitate tot meciul. Vrem să mulţumim şi publicului numeros care va veni să ne vadă. Ştim că vor fi peste 500 de suporteri alături de noi. Va trebui să dăm 200 la sută pentru a face un joc mare" - Julien Stephan.