CFR Cluj a avut parte de un debut perfect în grupele Europa League, câștigând cu 2-1 duelul de pe teren propriu cu Lazio. Campioana României a fost condusă cu 1-0 de formația din Serie A, dar a restabilit egalitatea pe finalul primei reprize, grație unui penalty transformat de Deac (41'). Repriza secundă a fost una entuziasmantă pentru elevii lui Dan Petrescu, cu multe ocazii periculoase. Omrani, jucătorul de care se temea cel mai mult Simone Inzaghi, a adus victoria în minutul 75, în urma unei faze în care mingea a lovit bara de două ori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Deac 41' - penalti, Omrani 75' / Bastos 25'

În celălalt meci din grupa E, Rennes a remizat pe teren propriu cu Celtic, scor 1-1 (Niang 38' - penalty / Christie 59' - penalty). În minutul 90+2, de la Celtic a fost eliminat Bayo.

Clasamentul Grupei E după prima etapă:

1. CFR Cluj (2-1) 3 puncte

2. Rennes (1-1) 1

3. Celtic (1-1) 1

4. Lazio (1-2) 0

Citește și:

Simone Inzaghi, după ce Lazio a fost învinsă de CFR Cluj: "Meritam mai mult. Arbitrul nu ar fi trebuit să acorde acel penalti"

Dan Petrescu: "Trebuia să marcăm mai multe goluri, Billel nu a fost concentrat. În prima repriză a mai fost un penalti clar"

Deac: "Ne-a trezit Mister la pauză"

"A fost o primă repriză în care nu ne-a ieșit nimic. Ei au controlat jocul, au reușit să marcheze. E bine că după o primă repriză proastă am reușit să egalăm până la pauză. A doua repriză ne-am trezit, a fost alt CFR. Asta este adevărata față a CFR-ului. Ne-a trezit Mister la pauză. Acesta este Omrani, este un jucător decisiv, care marchează atunci când trebuie. Este un jucător de valoare, care ne va ajuta", a spus Ciprian Deac la finalul partidei cu Lazio, potrivit Digi Sport.

Omrani: "Dan Petrescu mi-a spus să încerc să fac diferența"

"A fost un meci mare contra unei echipe foarte bune, suntem foarte fericiți că am câștigat. Ei au înscris primii, dar noi am întors rezultatul și suntem foarte fericiți. Mai întâi am avut o ocazie și am ratat. Am dat în bară, am văzut că portarul nu vine spre minge și am plasat-o", a declarat Billel Omrani.

"(Dan Petrescu) Mi-a spus să încerc să fac diferența. Trebuie să accept că nu am fost titular, mi-a spus antrenorul că trebuie să fiu pregatit, indiferent când intru. Sperăm să rămânem pe acest loc în grupă", a mai spus francezul.

Desfășurarea livetext a partidei CFR Cluj vs Lazio:

Final de meci! CFR Cluj debutează perfect în grupele Europa League, cu o victorie mare în fața lui Lazio, scor 2-1. Rennes și Celtic au terminat la egalitate, scor 1-1, în cealaltă partidă a grupei E.

90' Partida este prelungită cu patru minute.

90' Ultima schimbare la CFR Cluj. Cătălin Golofca intră în locul lui Ciprian Deac.

89' Intervenție salvatoare a lui Arlauskis! Lituanianul a scos excelent de la colțul scurt șutul lui Cataldi.

88' Ocazie pentru CFR Cluj! Deac trimite cu capul puțin pe lângă poarta lui Strakosha.

87' Omrani scapă spre poarta lui Strakosha, dar este semnalizat în ofside. A fost însă decizie corectă.

85' Arlauskis vede un cartonaș galben pentru întârzierea repunerii balonului.

83' Dan Petrescu face a doua schimbare: iese Păun, intră Culio.

83' Milinkovic-Savic este avertizat cu un cartonaș galben.

80' A doua schimbare în echipa lui Lazio: iese Bastos, intră Adekanye.

75' Gool CFR Cluj! Păun îl servește perfect pe Omrani, acesta șutează în prima fază în bara transversală, dar apoi urmărește mingea și lovește cu capul. Balonul se duce de data aceasta în stâlpul din dreapta al porții, iar apoi intră în plasă. CFR Cluj vs Lazio 2-1.

70' Cataldi se alege deja cu un cartonaș galben, după o intrare cu talpa asupra lui Camora.

67' Schimbare la Lazio. Cataldi i-a luat locul lui Berisha.

65' Pericol în careul lui Lazio! Bastos respinge din fața lui Omrani. Mingea ajunge din nou în fața porții, dar defensiva italienilor reușește cumva să îndepărteze balonul. Jucătorii lui Dan Petrescu au cerut penalty pentru un henț, însă arbitrul polonez nu a acordat nimic.

52' Ocazie uriașă ratată de CFR Cluj! Omrani profită de o gafă a lui Bastos și scapă singur spre poarta lui Strakosha. Francezul are tot timpul din lume să își așeze mingea, însă șutează cu interiorul puțin pe lângă bara din dreapta portarului albanez.

46' A început repriza secundă. Dan Petrescu face prima schimbare. Bilel Omrani intră în locul lui Lacina Traore.

S-a încheiat prima repriză. CFR Cluj vs Lazio 1-1. În celălat meci al grupei, Rennes o conduce pe Celtic, scor 1-0.

45' Ocazie Lazio! Milinkovic-Savic își mai trece în cont încă o ocazie. Din fericire pentru CFR Cluj, lovitura sa de cap a ocolit poarta lui Arlauskis.

41' Gool CFR Cluj! Deac transformă cu siguranță, cu un șut în dreapta lui Strakosha și restabilește egalitatea. CFR Cluj vs Lazio 1-1.

40' Polonezul Daniel Stefanski dictează lovitură de la 11 metri pentru CFR Cluj, după un duel între Djokovic și Lucas Leiva. Jucătorul lui Lazio a primit și cartonașul galben.

31' Lazzari pleacă din propria jumătate de teren cu o viteză incredibilă, trece printre Cestor și Camora, ajunge în careul clujenilor, dar ratează șutul.

25' Gool Lazio! Corner executat scurt, mingea ajunge la Johny care trimite încă o centrare genială. Scăpat din marcaj, Bastos împinge mingea în plasa cu genunchiul și deschide scorul în Gruia. CFR Cluj vs Lazio 0-1.

23' Djokovic reia spectaculos, din foarfecă, pe lângă poarta oaspeților, după ce căzuse inițial în careu în urma unui duel cu un adversar.

20' Djokovic trimite o centrare înaltă, spre Traore, dar Strakosha iese și reține fără probleme.

18' Lazio are prima lovitură de colț a meciului. Același Milinkovic-Savic lovește cu capul, dar mingea se duce peste poartă.

11' Ocazie uriașă pentru Lazio! Jony centrează perfect în fața porții, Milinkovic-Savic se înalță și lovește cu capul, însă Arlauskis intervine excelent și păstrează tabela neschimbată. Portarul campioanei României a respins în lateral lovitura de cap a sarbului.

2' O primă acțiune periculoasă a clujenilor. Camora îl găsește perfect în careu pe Păun, însă mijlocașul campioanei face o preluare prea largă, iar adversarii resping în afara terenului.

1' A început meciul din Gruia. Oaspeții au avut lovitura de start.

CFR Cluj și Lazio se înfruntă în prima etapă a Grupei E din Europa League, de la ora 19:55, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca. Confruntarea poate fi urmărită în direct pe Telekom Sport 1, Digisport 1 și Look Sport și LiveText pe HotNews.ro.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, A. Burcă, Boli, Cestor, Camora - Bordeianu, Djokovic, A. Păun - L. Traore, C. Deac

Rezerve: J. Fernandez - Pașcanu, Luis Aurelio, Omrani, Susic, Culio, Golofca

Antrenor: Dan Petrescu

Lazio: Strakosha - Vavro, Acerbi, Bastos - Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Berisha, Jony - Correa, Caicedo

Rezerve: Proto - Luis Felipe, Patric, Parolo, Lulic, Cataldi, Adekanye

Antrenor: Simone Inzaghi

Arbitru: Daniel Stefanski // Asistenți: Marcin Boniek, Dawid Igor Gollis (Polonia)

CFR Cluj, program complet în Grupa E

CFR Cluj - Lazio / 19 septembrie / ora 20:00

Celtic - CFR Cluj / 3 octombrie / ora 22:00

Rennes - CFR Cluj / 24 octombrie / ora 22:00

CFR Cluj - Rennes / 7 noiembrie / ora 20:00

Lazio - CFR Cluj / 28 noiembrie / ora 22:00

CFR Cluj - Celtic / 12 decembrie / ora 20:00.