Club Africain, al doilea cel mai vechi club de fotbal din Tunisia (înființat în 1920) și una dintre cele mai cunoscute echipe din Africa, se confruntă cu mari probleme financiare, iar Federația a deschis un cont bancar pentru ca fanii să-și poată ajuta echipa favorită. Aceștia au donat într-o singură zi peste 450.000 de dolari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Club Africain a fost depunctată cu șase puncte și amendată din cauza salariilor neplătite ale foștilor jucători. Pentru a ajuta clubul să evite sancțiuni suplimentare, Federația Tunisiană de Fotbal (FTF) a înființat un comitet pentru gestionarea crizelor.

În octombrie, FTF a creat un cont bancar pentru ca fanii să doneze bani pentru a ajuta clubul să scape de datoriile de peste 6 milioane de dolari. Doar marți s-au strâns peste 450.000 de dolari, ajungându-se astfel la o sumă totală de peste un milion de dolari.

Într-o campanie de 24 de ore, printre fanii care au donat s-a aflat și un suporter orb. Acesta a renunțat la economiile făcute pentru a-și cumpăra medicamentele de care are nevoie și a donat banii pentru echipa favorită. Club Africain i-a dăruit în schimb un tricou cu autografe.

Club Africain ocupă locul 5 în prima ligă din Tunisia, cu 12 puncte după 7 meciuri.