Mai este puțin timp până la startul partidei cu Norvegia, iar Cosmin Contra ne-a dat asigurări că naționala României este pregătită să dea piept cu nordicii. Selecționerul se așteaptă la un meci dificil și a precizat că niciodată tricolorii nu vor juca la egal. România vs Norvegia va fi LiveText pe HotNews.ro marți, 15 octombrie, de la ora 21:45, și în direct pe ProTV.

Cosmin ContraFoto: frf.ro
  • România, pregătită de marele duel de pe Arena Națională

"După aspectul jocului, nu m-a surprins egalul Norvegiei cu Spania (n.r. 1-1). Norvegia a făcut un meci bun, mai ales în repriza a doua, din minutul 70. Schimbările făcute de antrenor au dat roade și cred că e un rezultat meritat. Mâine mă aștept la un meci foarte greu, din toate punctele de vedere, dar suntem pregătiți, ne-am antrenat foarte bine, am încredere în jucătorii mei și sper să câștigăm" - Cosmin Contra.

  • Norvegia, o echipă puternică fizic și pe faza ofensivă

"Per ansamblu, echipa Norvegiei e puternică atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al atacului. Au doi jucători care pot pune probleme oricând. Mă refer la Odegaard și King. Ei sunt doi jucători care în orice moment pot pune probleme oricărui adversar. Sper ca în zona în care va intra Odegaard, jucătorul care va fi acolo să se achite foarte bine de sarcina sa" - Cosmin Contra.

"Cei trei adversari rămași nu e niciunul ușor. Echipa Norvegiei e la același nivel cu cea a Suediei, poate cu o viteză în plus de joc. Pentru mine, cel mai important joc e cel care urmează. Cu un rezultat pozitiv suntem și mai aproape de calificare, una pe care ne-o dorim toți. Niciodată jucătorii nu vor evolua la egal" - Cosmin Contra.

  • Titularii, aleși și în funcție de calitățile adversarilor

Formația o voi alcătui în funcție și de calitățile adversarilor. Ne-au dat peste cap accidentările pe care le-am suferit în Feroe (n.r. - Dragoș Grigore și Vlad Chiricheș), dar sper ca cei care au fost convocați de urgență (n.r. - Andrei Burcă și Iulian Cristea) să facă față la un asemenea meci. Am mare încredere în ei, s-au antrenat foarte bine și sper să ne facă fericiți pe toți. Nu știu dacă Mitriță și-a câștigat postul de titular, vedem mâine. În principiu, m-am hotărât asupra cuplului de fundași. Eu iau în calcul orice variantă care poate să fie folosită. Și Toșca e o variantă pentru postul de fundaș central pentru că acolo joacă și la echipa de club" - Cosmin Contra.

  • Contra crede că va fi criticat îndiferent de rezultatul meciului cu Norvegia

"Când nu sunt criticat eu? Contează rezultatul și că echipa a avut o atitudine bună. Nimeni n-a vorbit de atitudine și că în niciun moment nu s-au dat bătuți acești băieți. Ce contează că dăm gol în minutul 1 sau în minutul 80 sau 90? Eu sunt foarte mândru de băieți, nu am nimic să le reproșez. Am avut șansa să avem rezultat pozitiv în fiecare meci, inclusiv cu Suedia și Spania. Mi-aș dori enorm ca ei să fie conștienți că pot fi și mai aproape de premiul care există (n.r. calificarea la Euro 2020)" - Cosmin Contra.

  • Și-ar dori o victorie a Spaniei cu Suedia

"Criticile vor exista și există în lumea fotbalului. Mâine, indiferent de rezultat, vor exista critici. Dacă vom câștiga cu 1-0 jucând prost, voi fi foarte fericit. Depindem de noi să ne calificăm, avem un meci mâine (n.r. - marți) acasă, cu 30.000 de copii. Eu am mare încredere în ei și sunt sigur că mâine vor da totul să scoată un rezultat pozitiv. Depindem de rezultatul nostru, nu de ce se întâmplă în Suedia-Spania, dar mi-aș dori să câștige Spania", a spus Contra, citat de Mediafax.

Clasament Grupa F:

1. Spania (18:4) 19 puncte

2. Suedia (17:8) 14

3. România (16:7) 13

4. Norvegia (12:9) 10

5. Malta (2:17) 3

6. Insulele Feroe (3:23) 0

Au mai rămas de disputat:

  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

Euro 2020, preliminarii: Antrenorul Norvegiei ne avertizează - A venit la București să câștige

Euro 2020, preliminarii: România vs Norvegia - Program prelungit la metrou

Dan Petrescu: "Ianis Hagi merită numărul 10. El trebuie să joace mereu titular la națională"

Ianis Hagi: "Numărul 10, o mândrie uriașă care mă obligă să dau totul pe teren"

Gică Hagi, despre viitorul fotbalului românesc: "Singura problema în România e că majoritatea gândim de azi pe mâine"