Ansu Fati, foarte tânărul atacant al echipei FC Barcelona, poate juca pentru Spania, a anunţat FIFA, care a notificat Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), informează EFE, citată de Agerpres.

Ansu FatiFoto: Twitter - Barcelona

Anssumane "Ansu" Fati Vieira, născut pe 31 octombrie 2002 în Guineea-Bissau, locuieşte de la vârsta de şase ani în Spania, iniţial în Andaluzia, unde a fost legitimat la clubul Sevilla. Din 2012, el a jucat la juniorii Barcelonei, iar la începutul acestui sezon a debutat în forţă la primă echipă a catalanilor. Atacantul a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Barcei în La Liga, dar şi cel mai tânăr titular la gruparea catalană pe Camp Nou.

"FIFA a informat RFEF în ultimele ore că odată primite toate documentele solicitate, jucătorul Ansu Fati va putea fi selecţionat de Spania atunci când selecţionerii o vor considera oportun", a explicat comunicatul federaţiei spaniole.

Ansu Fati a fost considerat prea valoros ca să joace la naţionala Under-17 a Spaniei, astfel că nu a fost convocat pentru Mondialul rezervat acestei categorii de vârstă, ce se desfăşoară în Brazilia.

El ar putea fi convocat pentru următoarele meciuri ale naţionala de tineret, antrenată de Luis de la Fuente, sau ar putea fi chemat la prima reprezentativă de selecţionerul Robert Moreno.

Acesta din urmă l-a inclus în lotul preliminar pentru meciurile cu Norvegia şi Suedia, însă Fati nu a putut veni, nu numai din motive birocratice, dar şi fiindcă a fost accidentat.

Spania este una din adversarele României în Grupa F a preliminariilor EURO 2020.