Mijlocaşul lui Anderlecht s-a declarat nemulțumit de jocul tricolorilor şi a punctat mai multe aspecte la finalul partidei în care România a câştigat trei puncte importante în economia calificării la EURO 2020.

Alexandru ChipciuFoto: frf.ro

”Mai chinuim şi noi fotbalul, eu ştiu? Nu pot să fac o analiză la cald. Am fost la terapie intensivă, dar dăm semne de viaţă. Cred că antrenorul nu ar avea mare vină. Dacă făceam egal cu Spania, toată lumea spunea . Habar nu avem să pasăm. I-am zis şi lui Mister (n. red. - selecționerul Cosmin Contra) asta. Nu poate să vină Mister (n. red. - Contra) să ne înveţe să pasăm, ce să facă în trei zile? Cred că România duce lipsă de strategie.

Văd că Federaţia încearcă să facă ceva acum. Acum trebuie să ne gândim, vrem să pasăm ca Spania, trebuie să avem o strategie, dar o să dureze foarte mulţi ani. Trebuie să o iei de jos, de la copii, vrem să pasăm, facem asta cu ei. Începi să pasezi de la 6 ani, cum se face la Anderlecht. Văd copii care pasează incredibil”, a spus Chipciu.

După şase runde disputate din campania de calificare, Spania se află pe primul loc, cu 18 puncte obţinute din tot atâtea posibile. Bătălia pentru locul secund se va da între Suedia, România şi Norvegia. Tricolorii pot obţine calificarea de pe locul secund dacă se impun contra ambelor formaţii nordice, iar acestea nu vor obţine puncte cu Spania, scrie Mediafax.

Euro 2020, preliminarii: România vs Malta 1-0 / Pușcaș aduce trei puncte importante după un meci dezamăgitor