În propriul careu - așa a terminat reprezentativa României partida disputată, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești, împotriva Maltei. George Pușcaș a înscris singurul gol în al doilea minut al reprizei secunde și a adus trei puncte care țin în viață șansele de calificare ale "tricolorilor" la Campionatul European din 2020, în ciuda jocului dezamăgitor prestat de jucătorii lui Cosmin Contra. De cealaltă parte, Malta a semănat cu România din finalul meciului cu Spania, sperând la un rezultat de egalitate până în ultimele momente.

George PuscasFoto: frf.ro

Golul a fost marcat de Puşcaş, în minutul 47, cu o lovitură cu capul, după o centrare din corner a lui Ianis Hagi.

Răzvan Marin a avut un gol nevalidat în minutul 11, pentru un ofsaid în care se afla Florin Andone. Farrugia a trimis mingea în poarta lui Tătărușanu, tot din ofsaid, în minutul 88.

  • Pentru România urmează partidele decisive cu Feroe (deplasare, 12 octombrie), Norvegia (acasă, 15 octombrie) și Suedia (acasă, 15 noiembrie). În ultima etapă, "tricolorii" se vor deplasa în Spania (18 noiembrie).

Au evoluat echipele:

România: Tătăruşanu – Chipciu, Rus, Chiricheş, Ştefan – Cicâldău, Marin (Stanciu ’59), Bordeianu, I. Hagi (Grozav ’72) – Andone, Puşcaş (Keşeru ’77). Selecţioner: Cosmin Contra

Malta: Bonello – Borg, Agius, Z. Muscat – Corbolan, Vella (Grech ’86), R. Muscat, Gambin (Zerafa ’81), Mbong – Farrugia, Nwoko (Effiong ’72). Selecţioner: Raymond Farrugia

Cartonaş galben: Bonello ‘42

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Croaţia, avându-l la centru pe Duje Strukan. Acesta a fost ajutat de Goran Perica şi Vedran Ðurak, în timp ce rezervă a fost Ivan Bebek.

Grupa F, etapa a VI-a:

România vs Malta 1-0 (Pușcaș '47)

Spania vs Feroe 4-0 (Rodrigo '13, '50, Alcacer '90, '90+3)

Suedia vs Norvegia 1-1 (Forsberg '60 / Johansen '45)

Clasamentul Grupei F:

1. Spania (17-3) 18 puncte

2. Suedia (13-8) 11

3. România (13-7) 10

4. Norvegia (11-8) 9

5. Malta (2-13) 3

6. Feroe (3-20) 0

Părerile selecționerilor

”Jocul nu a strălucit în a doua repriza. Primele 20 de minute, unde am avut câteva ocazii, plus un gol anulat, dar perfect valabil. Trebuia să câștigăm acest meci cu orice preț. Poate această lipsă de experiență a făcut ca jocul să fie lipsit de luciditate. Adversarii au fost agresivi, au ieșit pe contraatac. Rămânem în cursa calificării. Trebuie să analizez foarte bine și să iau deciziile corecte la următoarea convocare. Am vrut să mobilizez jucătorii și să îi fac conștienți de importanța acestui joc. Au început bine meciul, dar... Ne grăbeam să ajungem repede la poartă. Bordeianu și Rus au confirmat astăzi destul de mult. Avem patru săptămâni în care să pregătim meciurile cu Insulele Feroe și cu Norvegia” - Cosmin Contra, la Pro X.

"Sunt foarte dezamăgit, meritam egalul. Am surprins pe multă lume cu jocul nostru. Mâine toată lumea va şti că am pierdut cu 1-0. Am spus că vom folosi mulţi jucători tineri, ăsta e viitorul fotbalului maltez. Prefer să sufăr acum, dar pe viitor să câştigăm. Suporterii români ne-au aplaudat. Să joci împotriva unei echipe mari precum ce a României, iar la final să fii aplaudat e important pentru noi. Nu putem bate România după un an şi două luni, suntem o ţară mică cu o selecţie mică, dar putem progresa" - Ray Farrugia, selecționerul Maltei, citat de ProSport.

George Pușcaș: Vreau să iau susţinerea suporterilor şi cele trei puncte dintr-un rezultat ca acesta

"Cred că cele trei puncte sunt cele mai importante, normal, publicul şi suporterii voiau un joc mai bun, cu mai multe goluri. E greu cu echipele care se închind, vin şi nu atacă. Nu am găsit destul spaţii în prima repriză. E bine că am marcat, că am luat cele trei puncte şi cu asta trebuie să plecăm de aici. Mă bucur că continui să marchez, este foarte important pentru mine, fiind şi atacant. Sper ca în continuare să pot să marchez şi să aducem victorii echipei naţionale pentru că urmează meciuri mult mai grele.

Să nu subestimăm terenul de la Insulele Feroe, va fi şi greu la ei acasă, va fi ca acesta, se vor închide şi cred că trebuie să fim conectaţi la acel meci, care urmează, să mergem încrezători şi să luăm cele trei puncte. Suntem în cărţi, suntem la mâna noastră, urmează meciurile grele la noi acasă şi trebuie să fim pregătiţi. Încet, încet, vor apărea mai mulţi jucători de la U21, merită, am făcut o campanie excelentă, dar trebuie avută răbdare, pentru că fiecare dintre noi va face pasul şi o va face foarte bine.

Am pregătit la antrenamente cornerele, pe colţul scurt, nu ne-a ieşit mereu, dar am pregătit asta, mister a pregătit asta foarte bine. Vreau să iau susţinerea suporterilor şi cele trei puncte dintr-un rezultat ca acesta, publicul a continuat să ne susţină şi cred că asta a fost victoria noastră. Nu trebuie să le promitem victorii suporterilor, trebuie să le promitem că vom da totul pe teren. Se mai întâmplă să dai totul şi să nu câştigi. Trebuie să dăm totul pe teren, să ieşim cu tricoul ud şi să ştim că nu am mai avut energie. Asta cred că îi mulţumeşte mai mult decât o victorie. Visez foarte mult la calificare, visez şi mai mult cu naţionala mare. Va fi superb dacă vom face asta. Cred că vom fi montaţi la meciurle de luna viitoare" - George Puşcaş, la Pro TV.

Ianis Hagi: Nu avem nici zece meciuri la națională și noi deja vorbim de viitor, asta e treaba noastră, eu vin cu pasele, el (n.r. George Pușcaș) cu golurile

"Nu e vreo filieră de tineret, suntem jucători la naționala mare, ne ajută că am avut rezultate bune la tineret, că este chimie între mine și George, dar suntem la echipa mare acum, toți am muncit să producem fotbal, ocazii, păcat că am reușit doar un gol din toate fazele, șapte sau opt, câte am avut. Noi doi mereu producem ceva când suntem amândoi pe teren. Și în meciul cu Spania, George a avut două ocazii pe baza relației dintre noi, dar nu se pune problema de a fi vreo filieră de tineret. Nu avem nici zece meciuri la națională și noi deja vorbim de viitor, asta e treaba noastră, eu vin cu pasele, el cu golurile" - Ianis Hagi, potrivit Digi Sport.

Vlad Chiricheș: Trebuie să acceptăm criticile, nu am făcut un meci bun

"Băieţii de la tineret au făcut o partidă foarte bună, s-au acomodat foarte bine. Trebuie să acceptăm criticile, nu am făcut un meci bun, la următoarea partidă trebuie să jucăm mai bine şi să câştigăm. Am încredere în acest grup şi în mister, că ne va da suflu şi încredere să câştigăm cu Norvegia şi Suedia" - Vlad Chiricheş, potrivit News.ro.

Desfășurarea livetext a partidei dintre România și Malta:

'90 +3 Selecționerul Maltei aproape că zâmbește pe margine, în timp ce jucătorii săi au o lovitură liberă periculoasă.

'90+2 Corbolan centrează, Tătărușanu iese din poartă și reține.

Patru minute de prelungiri în care ar trebui să marcăm golul secund, nu să ne apărăm în fața Maltei.

'88 Farrugia trimite mingea în poartă din doi metri, dar golul nu este validat pentru poziția de ofsaid în care se afla acesta.

'86 Ray Farrugia face și ultima modificare: Grech în locul lui Vella.

'81 A doua schimbare în formația Maltei: Gambin iese, Zerafa intră.

'81 Stanciu centrează din lovitură liberă, Keșeru reia slab cu capul.

Suporterii îi strigă numele lui George Pușcaș.

'76 Ultima schimbare în echipa României: Pușcaș (marcatorul golului) este înlocuit de Keșeru.

'76 Aflat într-o poziție bună, Stanciu decide să tragă, dar nu pune suficient efect în lovitură și mingea trece plângă poartă.

'74 Farrugia trage de la distanță, dar șutul său nu are forță și este prins ușor de Tătărușanu.

'72 Schimbări în ambele echipe: Ianis Hagi este înlocuit cu Grozav, Effiong i-a luat locul lui Nwoko.

'71 Chipciu rămâne întins pe teren după un contact cu Farrugia.

'65 Tătărușanu respinge în corner șutul lui Gambin.

'59 Prima schimbare în formația României: Răzvan Marin este înlocuit cu Nicolae Stanciu.

'51 Hagi trimite din nou bine din lovitură de la colț, dar Rus nu este la fel de precis și trimite pe lângă poartă.

'47 Hagi centrează perfect din corner, Pușcaș înscrie cu capul la colțul scurt! România vs Malta 1-0

A început repriza secundă.

Pauză la Ploiești. România vs Malta 0-0

'45+1 La ultima fază a reprizei, Bordeianu trimite cu efect din afara careului, dar mingea nu prinde cadrul porții.

'45 Cicâldău centrează, mingea cade pe bara transversală.

'42 Bonello vede primul cartonaș galben al partidei, pentru că a tras de timp.

"Tricolorii" nu sunt deloc inspirați în fața porții în această seară.

'35 Răzvan Marin se întoarce cu fața spre poartă, însă șutul său trece mult pe lângă poarta lui Bonello.

'32 Hagi centrează la colțul lung, din lovitură liberă, Rus urcă în careu, dar trimite în plasa laterală.

'30 Maltezii sunt din nou periculoși, de această dată au trimis peste poartă din interiorul careului.

'29 Corbolan rămâne singur cu Tătărușanu în careu, dar portarul român are o intervenție care amintește de partida cu Spania.

'28 Pușcaș trimite puțin pe lângă poartă, cu capul, după o centrare foarte bună a lui Bordeianu.

'27 Hagi trage pe jos, Bonello are o intervenție stângace, dar e pe fază și trimite în corner.

'21 Răzvan Marin trage puternic de la distanță, dar pe centrul porții și Bonello respinge din nou.

Maltezii sunt înghesuiți în propriul careu, însă "tricolorii" nu reușesc deocamdată să trimită mingea în poartă.

În tribune se aude: "România, ale, România, ale, România, ale, hop, hop, hop", în ritmul cântecului "Ciuleandra", moment care amintește de modul în care jucătorii naționalei de tineret au sărbătorit alături de suporteri în această vară, în Italia.

'14 Scăpat singur spre poarta adversă, Andone șutează din prima, dar mingea este respinsă în corner de portar.

'11 Răzvan Marin șutează, mingea pare că trece de linia porții (a și făcut-o în cele din urmă), însă reușita nu a fost validată pentru că Andone (aflat în poziție de ofsaid) a intervenit în momentul în care balonul se afla în aer (a influențat faza, chiar dacă nu a atins mingea).

'10 Bordeianu deviază pentru Andone, acesta este pe fază, trage spre poartă, dar este blocat de Bonello.

'8 După câteva atacuri ratate ale "tricolorilor", Chiricheș reia pe lângă poartă centrarea lui Hagi.

După doar un minut de joc, Chiricheș se resimte, însă continuă partida.

A început partida, oaspeții au avut lovitura de start.

Pe stadionul "Ilie Oană" se intonează cele două imnuri, primul este cel al Maltei.

Cele două echipe intră pe teren.

Programul grupei F

  • 23 martie: Suedia – România 2-1 (Quaison 33, Claesson 40 / Keșerü 58), Malta – Feroe 2-1 (Nwoko 13, S. Borg 77-pen. / J. Thomsen 90+8), Spania – Norvegia 2-1 (Rodrigo 16, Ramos 71-pen. / King 65-pen.)
  • 26 martie: România – Feroe 4-1 (Deac 26, Keșerü 29, 33, Puşcaş 63 / V. Davidsen 40-pen.), Norvegia – Suedia 3-3 (Johnsen 41, King 59, Kamara 90+7 / Claesson 70, Nordtveit 86-autogol, Quaison 90+1), Malta – Spania 0-2 (Morata 31, 73)
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4 (K. Olsen 30 / Ramos 6, Jesús Navas 19, Gestsson 34-autogol, Gayà 71), Norvegia – România 2-2 (T. Elyounoussi 56, Ødegaard 70 / Keșerü 77, 90+2), Suedia – Malta 3-0 (Quaison 2, Claesson 50, Isak 81)
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2 (Johnsen 49, 83), Malta – România 0-4 (Puşcaş 7, 29, Chipciu 34, Man 90+1), Spania – Suedia 3-0 (Ramos 64-pen., Morata 85-pen., Oyarzabal 87)
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0 , România - Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe 4-0 (Rodrigo 13, 50, Alcacer 90, 90+3), România – Malta 1-0 (Pușcaș 47), Suedia – Norvegia 1-1 (Forsberg 60 / Johansen 45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).