CFR Cluj a făcut o partidă bună, în deplasarea de pe arena Netanya, împotriva celor de la Maccabi Tel-Aviv. Chiar dacă echipa din Israel a deschis scorul, ardelenii au reușit să egaleze rapid din penalty, au trecut în avantaj înainte de pauză și au rezistat bine până la final, după ce adversarii au egalat în minutul 48. S-a terminat 2-2 (3-2 la general pentru CFR), iar echipa lui Dan Petrescu s-a calificat în turul trei preliminar al Champions League, unde o va întâlni pe Celtic Glasgow, campioana Scoției (7-0 la general vs Nomme Kalju).

CFR Cluj, calificare in fata lui Maccabi Tel-AvivFoto: maccabi-tlv.co.il
  • Au marcat: Blackman '15 Cohen '48 / Culio '18 (penalty), Rondon '42.
  • În turul al treilea, campioana României evoluează acasă, la 6/7 august, iar returul este programat la 13 august, la Glasgow.
  • Învingătoarea din această dublă manşă (CFR Cluj vs Celtic Glasgow) se califică în play-off-ul preliminariilor Champions League, ultima etapă înainte de grupe. Învinsa va evolua în play-off-ul preliminariilor Europa League.
  • Maccabi-Tel Aviv va evolua în turul al treilea al Europa League, cu echipa FK Suduva din Lituania.

Declarații la finalul partidei:

"Vrem să mergem și mai departe, chiar în grupele Ligii Campionilor, și cred că este posibil. Am trecut de două tururi și am făcut-o jucând bine. Și azi am jucat bine în prima repriză și am reușit să marcăm de două ori. Maccabi a preluat controlul în partea a doua. Cred că 2-2 e un rezultat corect. Noi nu avem o echipă tânără, iar asta s-a văzut în repriza a doua. Jucătorii lui Maccabi au avut mai multă prospețime, dar noi am știut cum să ținem de rezultat", a spus Dan Petrescu.

"Am văzut o echipă care a știut ce vrea, care a jucat foarte bine tactic. Dan a știut să îi motiveze pentru a obține această calificare. A fost un teren greu, o temperatură infernală. Noi din tribună am fost leaorcă. E bine că jucătorii au știut să treacă și peste căldură și peste atmosfera făcută de către fanii israelieni. George Țucudean (n.r. revenit după o accidentare) a intrat bine, s-a luptat și el ca toată echipa. Sperăm ca la meciul cu Celtic să fie 100%. Știm că nu ne va aștepta un meci ușor. Celtic e un club mare. Important e ca jucătorii să își revină din punct de vedere fizic, pentru că au consumat foarte multă energie în această seară", a spus Bogdan Mara, la DigiSport.

Bucuria celor de la CFR Cluj:

Au evoluat următoarele echipe:

Maccabi: Gianniotis - Kandil (Geraldes '59), Piven, Jair Amador, Davidzada - Peretz, Glazer - Rikan (Cohen '46) - Blackman (Atar '72), Shechter, Micha. Antrenor Vladimir Ivic;

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Culio, Djokovici - Deac (Păun '52), Omrani (Mureşan '86), Rondon (Ţucudean '82). Antrenor Dan Petrescu.

Germanul Marco Fritz a condus la centru meciul de pe arena Netanya. El a fost ajutat de asistenții Christian Gittelmann şi Dominik Schaal, în timp ce rezervă a fost Sven Jablonski.

Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci! CFR Cluj se califică în turul trei preliminar al Champions League!

'90 Burcă ia galben după o intervenție la Shechter.

'86 Cohen trimite cu mult efect din corner, Arlauskis ratează intervenția, mingea îl depășește și iese în afara terenului.

'82 Țucudean intră pe teren în locul lui Rondon.

'81 Arlauskis urmărește o centrare și se lovește cu spatele de bară. Portarul se întinde pe gazon, dar își revine.

'78 Păun încearcă un șut cu piciorul stâng, dar mingea trece pe lângă poartă.

'77 Atar trage peste poartă dintr-o lovitură liberă din apropierea careului.

'74 Atar îl faultează pe Bordeianu și primește cartonaș galben.

'73 Arlauskis reține șutul lui Atar pe mijlocul porții.

'72 Atar îl înlocuiește pe Blackman, marcatorul primului gol.

'63 Cohen pasează cu călcâiul pentru Micha, însă acesta trimite pe lângă poartă.

'61 Cohen trimite pe centrul porții, Arlauskis prinde cu siguranță.

'59 Geraldes intră în locul lui Kandil.

'52 Deac este înlocuit cu Păun.

'50 Burcă este aproape de un autogol, după o centrare în forță în fața porții lui Arlauskis.

'48 Gol Maccabi! Intrat pe teren la pauză, Cohen își pregătește șutul și îl învinge pe Arlauskis din interiorul careului.

A început repriza secundă.Cohen a intrat pe teren în locul lui Rikan.

Pauză în Israel! Maccabi Tel-Aviv vs CFR Cluj 1-2 (1-3 la general). Au marcat: Blackman '15 / Culio '18, Rondon '44

'42 Gol CFR Cluj! Culio trage puternic din afara careului, Gianniotis respinge în față și Rondon trimite în poartă cu o lovitură de cap! CFR este foarte aproape de calificarea în turul trei preliminar (conduce cu 3-1 la general).

'36 Shechter încearcă să devieze cu câlcâiul din apropierea lui Arlauskis, mingea trece paralel cu poarta și iese în afara terenului.

'34 După o fază prelungită de atac, mingea ajunge la Rikan, acesta controlează bine balonul, dar trage peste poartă din voleu.

'23 Deac încearcă să plaseze mingea lângă bară din lovitură liberă, însă Gianniotis a respins în corner.

'18 Gol CFR Cluj! Culio își păstrează calmul și îl învinge pe Gianniotis cu un șut pe centrul porții. În acest moment, Maccabi are nevoie de o victorie la două goluri pentru a se califica.

'17 Bordeianu este faultat în careu de Shechter și Marco Fritz dictează penalty.

'15 Gol Maccabi! După mai multe erori în defensiva ardelenilor (Omrani a plasat mingea perfect pentru adversar), Blackman trimite în poartă și egalează situația la general.

'14 Deac primește cartonaș galben pentru o intrare întârziată la Kandil.

'12 Rondon ratează incredibil din apropierea porții. Acesta nu reușește să reia din alunecare și trimite mingea înapoi spre careu.

'10 Arlauskis este pe fază și iese la timp din poartă pentru a reține centrarea care îl viza pe Peretz.

A început partida. CFR Cluj a avut lovitura de start.

Cele două echipe au intrat pe teren. La aceasta oră sunt 29 de grade Celsius pe arena Netanya.