Preşedintele Federaţiei Egiptene de Fotbal (EFA), Hani Abou Rida, a dat afară staff-ul tehnic şi administrativ, apoi a demisionat, după ce naţionala Egiptului a părăsit în optimi Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie pe care o organizează, informează AFP, potrivit News.ro.

Egipt, eliminata in optimi la Cupa Africii 2019Foto: cafonline.com

Această decizie răspunde "unei obligaţii morale", a spus Abou Rida, într-un comunicat, precizând că "echipa tehnică şi administrativă a fost dată afară în totalitate după ce i-a dezamăgit pe suporterii fotbalului egiptean".

Înainte de a fi dat afară, selecţionerul mexican Javier Aguire s-a arătat "responsabil de rezultat", după o "seară tristă".

Toţi membrii Consiliului de Adminstraţie al forului au fost invitaţi să facă acelaşi lucru, iar o parte a demisionat deja.

Membru al Comitetului Executiv al FIFA şi al CAF, Hani Abou Rida era în funcţie din 2016. El va rămâne preşedintele Comitetului de organizare a CAN.

Reprezentativa Egiptului a fost învinsă, sâmbătă, la Cairo, cu scorul de 1-0 (0-0), de Africa de Sud, în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni.

Golul a fost marcat, în minutul 85, de Thembinkosi Lorch, care a produs o adevărată dramă, atât în rândurile celor 74.000 de spectatori prezenţi pe Stadionul Naţional din Cairo, cât şi în întreaga ţară. Egiptul nu a părăsit niciodată competiţia în optimi, când a organizat turneul final.

Din echipa gazdelor nu au lipsit vedetele Mohamed Salah (FC Liverpool) şi Mohamed Elneny (Arsenal Londra).