Internaţionalul under 21 Ianis Hagi a declarat, într-un interviu pentru site-ul oficial al UEFA, că îşi doreşte să obţină cu naţionala mare calificarea la Campionatul European din 2020 şi să joace meciuri de la turneul final la Bucureşti, informează News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Întrebat dacă visează să joace meciuri de la Euro 2020 la Bucureşti, el a răspuns: “Da, evident. Totul este încă în mâinile noastre. Am obţinut rezultate bune. Sperăm să câştigăm meciurile următoare de acasă, să ne calificăm şi, bineînţeles, să jucăm în faţa suporterilor noştri pe stadionul nostru”.

Ianis Hagi a vorbit şi despre relaţia cu tatăl său, Gheorghe Hagi, la FC Viitorul: “Este o relaţie jucător-antrenor. Când sunt la club, la baza de pregătire sau pe teren, între noi este acel respect arătat de jucător antrenorului şi trebuie să fac ceea ce mi se spune. Dacă greşesc, bineînţeles că sufăr consecinţele”.

Fotbalistul a menţionat că vorbeşte cu tatăl său înainte şi după meciurile echipei naţionale. “Este o relaţie normal tată-fiu. Vorbesc nu doar cu el, ci cu toată familia mea. Mă ajută înainte de meci şi, pentru că urmăreşte mult fotbal, îi ştie pe toţi adversarii noştri, aşa că mă ajută cu unele trucuri. Însă în mare parte ştiu ce trebuie să fac”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte Campionatul European under 21, Ianis Hagi a declarat că pentru România era foarte important să înceapă competiţia pozitiv. “Ştiam că echipa Croaţiei este foarte bună, cu jucători de top, dar echipa noastră este foarte bună şi suntem o forţă de temut în ceea ce priveşte atacul. Avem jucători foarte rapizi, cu tehnică bună, astfel că am reuşit să obţinem ce ne-am dorit de la joc. Cu Anglia va fi foarte dificil. Ştim că şi ei au o echipă bună, dar ne aşteptam la asta. Suntem la acest turneu pe merit cu cele mai bune echipe din Europa şi suntem gata să luptăm de la egal la egal”.