​Cosmin Contra, selecționerul echipei de seniori a României, se află în Italia, alături de naționala Under 21 care va debuta marți la Campionatul European. El a declarat că are încredere în toți componenții lotului pe care îl are la dispoziție Mirel Rădoi, adăugând că formează un grup unit și foarte motivat. "Nimeni nu trebuie să se gândească la calculele hârtiei", a precizat Contra.

Cosmin ContraFoto: frf.ro

"Avem aici o generație extrem de importantă pentru prezentul și viitorul fotbalului nostru. Am discutat cu Mirel pe marginea prestației jucătorilor U21 în antrenamentele și meciurile din acțiunea noastră Norvegia-Malta. Sunt foarte încrezător în toți componenții lotului, nu doar în cei care au făcut deja pasul la seniori. Suntem o familie a tricolorilor, îi ajutăm împreună să crească frumos.

Polonia a învins Belgia, Italia a întors și a câștigat cu Spania. Va fi un turneu cu multe rezultate neașteptate! Nimeni nu trebuie să se gândească la calculele hârtiei. Concentrare maximă pe calculele tactice și pe echilibrul fizic și psihic. Totodată, pe echilibrul grupului. România U21 e un grup unit și foarte motivat.

Băieții au început deja să scrie istorie, prin calificarea lor. E doar a doua all-time la nivel U21! Acum, dacă își exploatează la maximum calitățile individuale și colective, pot să contribuie enorm la dezvoltarea parcursului lor în fotbal. Sper să le insuflu și eu puțină răutate pozitivă, prin prezența mea aici", a spus Cosmin Contra, potrivit FRF.

România va juca marți primul meci din cadrul turneului final din Italia, împotriva Croației, de la ora 19:30. Partida va fi transmisă în direct pe TVR 1 și LiveText pe HotNews.ro.

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21 din Italia şi San Marino:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Grupele EURO 2019

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria

GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

Citește și: PREZENTARE CE 2019 Under 21: România, în lumea fotbalului bun după 20 de ani - Viitorul e în mâinile voastre