Naţionala Braziliei a început cu o victorie ediţia din 2019 a Copa America. Formaţia lui Tite s-a impus cu 3-0 în faţa Boliviei, în partida inaugurală de la turneul final, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fără Neymar, lăsat în afara lotului din cauza unei accidentări, dar cu un public pătimaş pe "Estadio do Morumbi", din San Paulo, Brazilia a deschis scorul în minutul 50, după un penalty acordat de arbitrul Nestor Pitana, pentru henţ. Philippe Coutinho (27 de ani) a transformat de la 11 metri şi tot jucătorului Barcelonei a majorat avantajul naţionalei sale, două minute mai târziu, după o lovitură de cap din apropierea porţii, venită în urma unei pase decisive de la Roberto Firmino, fostul său coleg de la Liverpool.

Scorul final al partidei a fost stabilit de Everton, atacantul legitimat la Gremio. Intrat în minutul 81, fotbalistul de 23 de ani şi-a trecut numele pe lista marcatorilor patru minute mai târziu, după ce a driblat un adversar şi a tras în forţă de la marginea careului.

S-a terminat 3-0, iar Brazilia a ajuns la victoria cu numărul 100 din istorie înregistrată în Copa America şi a început cu dreptul grupa A, din care mai fac parte Peru şi Venezuela, formaţii care se vor întâlni sâmbătă, de la ora 22:00, la Porto Alegre.

Au evoluat echipele:

Brazilia (4-3-3): Alisson - D. Alves - T. Silva - Marquinhos, Filipe Luis - Fernandinho, Casemiro, Coutinho - Richarlison, (84' Willian) Firmino (65' Gabriel Jesus), Neres (81' Everton)

Bolivia (4-4-1-1): Lampe - Bejarano, Haquin, Jusino, Bejarano - Chumacero, Justiniano, Saucedo (59' Wayar), Saavedra (64' Vaca) - Castro (75' Ramallo) - Martins Moreno

Programul complet și loturile echipelor.

Vezi aici rezumatul partidei dintre Brazilia și Bolivia: