Clubul spaniol de fotbal Atletico Madrid l-a achiziţionat pe fundaşul brazilian Felipe Augusto de Almeida Monteiro de la formaţia portugheză FC Porto, care urmează să suplinească plecarea internaţionalului uruguayan Diego Godin, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

FC Porto a comunicat transferul jucătorului sud-american pe site-ul Comisiei pentru piaţa valorilor mobiliare din Portugalia, operaţiunea ridicându-se la 20 milioane euro.

Felipe, care a împlinit 30 de ani pe 16 mai, a fostul unul dintre jucătorii de bază ai "dragonilor" în ultimele trei sezoane. Format la echipa braziliană Corinthians, el a ajuns la Porto în vara anului 2016, iar de atunci a fost titular indiscutabil, atât sub comanda fostului antrenor, Nuno Espirito Santo, cât şi a lui Sergio Conceicao, actualul tehnician al formaţiei lusitane.

Fotbalistul brazilian a fost convocat o singură dată în naţionala ţării sale, în septembrie 2018. Felipe este al doilea component de bază din defensivă de care FC Porto se desparte în această vară, după Eder Militao, care a semnat cu Real Madrid, în schimbul sumei de 50 milioane euro.