Maurizio Sarri, antrenorul echipei Chelsea, calificată în finala Ligii Europa după executarea loviturilor de departajare, consideră inutilă antrenarea penaltiurilor, transmite News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Cred că am făcut o foarte bună primă repriză, apoi am avut probleme după pauză. Am primit un gol în zece minute de panică. Am fost mai buni în ultima parte a meciului, dar am fost obosiţi în prelungiri şi a fost greu. Am început cu trei accidentaţi şi am mai suferit încă două de-a lungul meciului, după ce i-am pierdut pe Andreas Christensen şi Ruben Loftus-Cheek, aşa că nu a fost uşor, dar suntem în finală, acum.

Nu este gravă (n.r. - accidentarea lui Ruben Loftus-Cheek), dar a avuit crampe obişnuite după 75 de minute. Nu am pregătit loviturile de departajare, pentru că poţi să execuţi foarte bine la antrenament, dar presiunea este diferită. Trebuie să ai o mare personalitate, aşa că este inutil să antrenezi penaltiurile. Acum trebuie să ne odihnim", a declarat Sarri, potrivit lequipe.fr.

Formaţia Chelsea a învins, joi seară, pe teren propriu, echipa Eintracht Frankfurt, scor 4-3, la loviturile de departajare şi s-a calificat în finala Ligii Europa. Meciul a fost arbitrat de o brigadă din România, cu Ovidiu Haţegan la centru.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 1-1, la fel ca şi în tur.

Pentru Chelsea au marcat Loftus-Cheek '28, iar pentru Eintracht a punctat Jovic '49.

La loviturile de departajare pentru Chelsea au transformat Barkley, Jorginho, David Luiz şi Eden Hazard, în timp ce Azpilicueta a ratat.

Pentru Eintracht au transformat Haller, Jovic, De Guzman şi au ratat Hinteregger şi Paciencia.

În finală s-a calificat, joi, şi Arsenal, care a trecut de Valencia, scor 4-2, după ce în tur se impusese, scor 3-1.

Finala Ligii Europa va avea loc în data de 29 mai, la Baku.

S-ar putea să te intereseze și:

FOTOGALERIE Fotbalul se întoarce acasă: Chelsea (victorie la penaltiuri vs Frankfurt) și Arsenal (7-3 la general vs Valencia) se califică în finala Europa League