Gabriel Tamaş (35 de ani) şi avocaţii săi nu au reuşit să convingă Judecătoria din Petah Tikva să dea o sentinţă favorabilă. Fundaşul va rămâne în arest la domiciliu până cel puţin pe 16 aprilie, iar oamenii care-l apără sunt obligaţi să găsească un nou translator, informează Mediafax.

Gabi Tamas si autoritatile israelieneFoto: sport1.maariv.co.il

La termenul de joi, fundaşul lui Hapoel Haifa a venit însoţit de avocaţi şi oamenii care se ocupă de controlul său judiciar şi a sperat că va scăpa de probleme, dar a plecat acasă dezamăgit şi vizibil nervos. Judecătoarea nici nu a vrut să audă despre o asemenea decizie şi a fixat un nou proces pentru 16 aprilie.

La următorul termen, echipa care-l apără pe Tamaş trebuie să găsească un alt translator, după ce primul angajat a fost concediat, iar propunerea lor, aceea ca Beno David, corespondent gsp.ro în Israel, să traducă a fost respins pe motiv că acesta nu are autorizaţie de translator.

Eitan Stoler, avocatul lui Tamaş, a avut un moment în care i s-a adresat direct judecătoarei: "Se exagerează în acest dosar şi vrem să avansăm. Doamna judecător, doriţi să vă dau dosarul pe tavă, dar problema e că dosarul are multe găuri", au fost cuvintele omului care-l apără pe fundaşul lui Hapoel Haifa.

Termenul de pe 16 apriie capătă, astfel, o importanţă aparte. Tamaş vrea să fie liber pentru a-şi ajuta echipa în cele patru etape rămase din play-off-ul campionatului israelian, dar dacă nu primeşte o decizie favorabilă ar putea rămâne în arest la domiciliu până la finalul acestei luni. Pe 19 aprilie începe Paştele Evreiesc, perioadă de opt zile în care Judecătoriile din Israel funcţionează doar pentru cazuri excepţionale.

Gabriel Tamaş a petrecut şapte zile în arestul poliţiei israeliene pentru că a gonit beat la volan cu 205 km/h în momentul în care se întorcea de la o petrecere dată de patronul clubului său.

S-ar putea să te intereseze și: