Fostul preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) Reinhard Grindel a demisionat, miercuri, din funcţia de membru al comitetului executiv ale FIFA şi din cea de vicepreşedinte al UEFA, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

Reinhard GrindelFoto: Facebook

Grindel a fost nevoit să demisioneze la începutul lunii din funcţia de preşedinte al DFB, după ce a primit un ceas cadou, în valoare de 6.000 de euro, din partea vicepreşedintelui UEFA Grigori Surkis. Conducătorul forului german a susţinut că nu a cunoscut valoarea ceasului primit.

"Repet cu toată convingerea că nu m-am aflat niciodată în situaţia de conflict de interese din cauza acelui cadou şi că toate deciziile luate ar fi fost aceleaşi fără acel cadou. A fost o naivitatea din partea mea de a nu declara imediat acel cadou, îmi asum toată responsabilitatea pe plan naţional şi internaţional. Cel mai important pentru mine este să păstrez buna reputaţie a UEFA. În acelaşi timp, nu aş dori să împiedic eforturile FIFA pentru o mai mare transparenţă şi bună guvernare", a declarat Grindel, într-un comunicat.