​Papa Francisc consideră un sacrilegiu ca atacantul argentinian Lionel Messi să fie comparat cu Dumnezeu, informează lesoir.be, potrivit News.ro.

Lionel Messi Foto: fcbarcelona.com

Întrebat la televiziunea spaniolă La Sexta, dacă este un sacrilegiu să spui că Messi este Dumnezeu, Papa Francisc a răspuns: "În teorie, este un sacrilegiu. Nu poţi spune. Credeţi că e Dumnezeu? Eu nu. Oamenii spun Dumnezeu cum spun . Este o expresie populară pentru a spune că este un zeu cu mingea la picior. Evident, este agreabil să-l vezi jucând. Este un foarte bun jucător, dar nu este un Dumnezeu".

Papa Franisc este argentinian ca Messi şi este un mare fan al fotbalului, echipa lui preferată fiind San Lorenzo.

Messi a marcat ambele goluri ale victoriei obținute de Barcelona cu Espanyol, în etapa trecută din LaLiga. Pentru argentinian este al zecelea sezon cosecutiv în care reușește să înscrie cel puțin 40 de goluri.

Alături de gruparea catalană, Messi a câștigat 9 titluri de campion în La Liga, 4 trofee Champions Leagues, 6 Cupe ale Spaniei, 8 Supercupe ale Spaniei, 3 Supercupe ale Europei și de trei ori Cupa Mondială a Cluburilor.

La nivel individual, Lionel Messi a cucerit de cinci ori Balonul de Aur (2009, 2010, 2011, 2012, 2015) și de cinci ori Gheata de Aur (2010, 2012, 2013, 2017, 2018), un record.