Barcelona și-a mai trecut în cont încă o victorie, de data aceasta în fața rivalei locale Espanyol. Omul meciului de pe Camp Nou a fost nimeni altul decât Lionel Messi. Starul argentinian a stabilit scorul partidei grație unei "duble" de senzație, ajungând astfel la 40 de goluri în actualul sezon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici golurile marcate de Messi.

Rezumatul partidei Barcelona vs Espanyol.

Espanyol a rezistat 70 de minute în fața Barcelonei fără să primească gol. Messi a fost cel care a reușit să deblocheze tabela, în minutul 71. Argentinianul a executat perfect o lovitură liberă de pe linia careului de 16 metri, Sanchez a încearcat să respingă de pe linia porții, dar a împins mingea în plasă. Totuși, Lionel Messi a fost cel creditat ca autor al golului.

Al doilea gol al Barcelonei a fost înscris tot de Messi, în minutul 89. Decarul catalanilor a marcat cu un șut din interiorul careului, după o pasă venită de la Malcom. Este al zecelea sezon consecutiv în care Messi reușește cel puțin 40 de goluri.

Lionel Messi a ajuns la 334 de victorii în LaLiga, egalând recordul deținut de Iker Casillas, care era până astăzi jucătorul cu cele mai multe succese din istoria campionului spaniol. O altă statistică interesantă arată că în 33 de meciuri disputate contra lui Espanyol, Messi a marcat 25 de goluri.

Barcelona e lider autoritar în LaLiga și se poate considera deja campioană. Catalanii au acumulat 69 de puncte și au un avans de 13 puncte în fața lui Atletico Madrid, ocupanta locului secund.Trupa lui Simeone va juca astăzi (de la ora 21:45), în deplasare, cu Alaves.

Clasament:

1. Barcelona 69 puncte (+ un joc)

2. Atl. Madrid 56

3. Real Madrid 54

4. Getafe 46 (+ un joc)

5. Alaves 44

6. Sevilla 43 etc.