Lucas Hernandez va fi jucătorul lui Bayern Munchen începând cu data de 1 iulie. Bavarezii au anunțat transferul acestuia pe site-ul oficial, iar Atletico Madrid va primi 80 de milioane în schimbul campionului mondial. Hernandez a semnat pe cinci ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lucas Hernandez a devenit astfel cel mai scump transfer din istoria campionatului german de fotbal.

"Sunt foarte fericit că am reușit să aducem unul dintre cei mai buni fundași din lume, un campion mondial. Lucas poate juca atât ca fundaș central, cât și în flancul stâng. Mai mult, acesta va continua tradiția noastră extraordinară de jucători francezi și va îmbunătăți echipa", a declarat Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al bavarezilor.

În timpul vizitei medicale, s-a aflat că Hernandez are o accidentare la un ligament al genunchiului drept, acesta urmând să fie operat miercuri.

"Este o zi foarte importantă pentru cariera mea de fotbalist. Bayern este unul dintre cele mai bune cluburi din Europa și din lume. Sunt mândru să pot lupta pentru toate titlurile posibile cu Bayern. Aș vrea să le mulțumesc celor de la Atletico, conducerii, antrenorilor, colegilor mei și fanilor pentru 12 ani minunați. Atletico va rămâne întotdeauna o parte din mine. Sunt nerăbdător să fac următorul pas alături de Bayern Munchen", a afirmat Lucas Hernandez.

Născut în 1996, la Marsilia, Lucas Hernandez a evoluat pentru Atletico Madrid din 2007. În ultimele patru sezoane, jucătorul de 1.83m înălțime a jucat 110 meciuri pentru iberici. Acesta a făcut parte din echipa care a ajuns în finala Champions League din 2016 și care a câștigat Europa League în 2018. În vara anului trecut, Hernandez a câștigat Cupa Mondială din Rusia, făcând parte din echipa Franței.