​Lionel Messi a contribuit decisiv la calificarea Barcelonei pentru a 12-a oară consecutiv în sferturile Champions League. Argentinianul a reușit o "dublă" și a pasat decisiv la alte două goluri, într-o continuare a duelului de la distanță cu Cristiano Ronaldo, care a înscris de trei ori împotriva celor de la Atletico Madrid. Catalanii au câștigat cu 5-1 în fața lui Olympique Lyon, după ce partida tur s-a terminat cu scorul de 0-0.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vezi aici rezumatul partidei dintre Barcelona și Lyon.

După ce partida din tur s-a terminat cu scorul de 0-0, Messi a fost cel care a înscris primul gol al confruntării, cu o "panenka" din penalty, în minutul 18. După ce a trecut o jumătate de oră din meci, Luis Suarez a preluat, a pătruns în careu cu o mișcare de efect, printre doi apărători, a fost altruist și l-a lăsat cu poarta goală pe Coutinho, care a dus scorul la 2-0.

Lucas Tousart a fost cel care a readus, pentru moment, speranțele echipei franceze. În minutul 58, acesta a preluat pe piept și a înscris cu un voleu, la o fază care a fost analizată cu VAR pentru un posibil ofsaid și fault în atac. Reușita a fost validată iar Lyon a tras tare pentru o egalare care ar fi putut fi decisivă. Golul secund nu a venit însă.

Messi a luat soarta calificării în propriile mâini în minutul 78, când s-a distrat cu apărarea adversă și a liniștit apele, ducând scorul la 3-1. Argentinianul a contribuit și la ultimele două goluri ale catalanilor, găsindu-i perfect pe Pique, respectiv Dembele.

Borne atinse în meciul de miercuri seară:

  • Barcelona este neînvinsă pe Camp Nou în ultimele 30 de meciuri de Champions League (record). 27 de victorii și 3 egaluri au adunat catalanii pe propriul teren.
  • Catalanii s-au calificat pentru a 17-a oară în sferturile Champions League (a 12-a oară consecutiv) și au egalat-o pe Bayern Munchen, echipă care deținea recordul.
  • Lionel Messi a ajuns la 476 de victorii în tricoul Barcelonei și a egalat recordul lui Xavi Hernandez.
  • Lyon a devenit prima echipă din Franța care înscrie 200 de goluri în istoria Champions League (inclusiv Cupa Campionilor Europeni).