Real Madrid a ratat toate obiectivele în acest sezon, iar Florentino Perez nu a mai așteptat sfârșitul sezonului pentru a produce un nou șoc pe banca tehnică. Jurnaliștii de la Marca anunță că Santiago Solari va fi demis în a doua parte a zilei de luni, iar Zinedine Zidane va fi reinstalat ca antrenor al "albilor".

Zinedine Zidane si Florentino PerezFoto: Captura Le Figaro

Madridul a pierdut tot sezonul într-o singură săptămâna, iar președintele jucător nu a mai avut răbdare până la finalul stagiunii pentru a aduce pe cineva pe banca tehnică. S-a vorbit mult despre Jose Mourinho, dar Florentino Perez s-a mișcat bine și a reușit (conform Marca, cotidian apropiat de Real) să-l aducă înapoi pe Zizou.

Plecat la finalul sezonului trecut de la Madrid, Zidane parcă a luat cu el toată "magia" rezultatelor, Realul având o stagiune în curs dezastruoasă sub comanda lui Julen Lopetegui și a lui Santiago Solari.

Cu Zidane pe bancă, galacticii au reușit să câștige ultimele trei Champions League, performanță unică până acum în era modernă a competiției.

Santiago Solari și-a luat deja la revedere de la jucători, în dimineața zilei de luni, la centrul Realului de la Valdebebas. Marca vorbește că Zinedine Zidane va conduce primul antrenament al Realului în cursul zilei de marți (sau cel târziu miercuri).

Eliminată în semifinalele Cupei Spaniei de Barcelona și în optimile Champions League de către Ajax Amsterdam, Realul se află pe locul trei în LaLiga (Primera Division), la 12 puncte în urma liderului FC Barcelona.

Ce a reușit Zizou pe banca albilor

Venit la Real Madrid în timpul sezonului (în ianuarie 2016), Zidane a câștigat încrederea lui Florentino Perez și a fanilor după ce a cucerit Liga Campionilor la finalul stagiunii.

Au urmat apoi alte doua "urecheate" câștigate la rând, Madridul ajungând astfel la 13 Ligi ale Campionilor în total (record).

În doi ani și aproape cinci luni, Zidane a cucerit nouă trofee alături de Real Madrid: trei CL, LaLiga în 2017, Supercupa Spaniei (2017), Supercupa Europei (2016, 2017), Cupa Mondială a cluburilor (2016, 2017).

Speculațiile din jurul revenirii lui Zizou conțin și nume de jucători importanți care ar putea să ajungă pe Santiago Bernabeu. Presa din capitala Spaniei îi trece pe listă pe următorii: Eden Hazard, Harry Kane și Neymar.

Zidane și povestea de iubire cu Real Madrid:

S-ar putea să te intereseze și:

Cât durează iubirea, căderea unui imperiu și profeția lui Zidane: Nu vedea cum ar mai putea câștiga cu Real Madrid