La Liga a deschis o investigație asupra gazonului „deplorabil“ de pe stadionul celor de la Real Valladolid, Estadio José Zorrilla, după meciul de sâmbătă disputat împotriva Barcelonei, potrivit BBC.

Jordi Alba si gazonul deplorabil de pe Estadio José ZorrillaFoto: Captura YouTube

Jucătorii au fost nevoiți să "așeze" bucați întregi de gazon care s-au desprins în timpul partidei pierdute cu scorul de 1-0 de gazde împotriva campionilor Spaniei. Gazonul a fost montat marți și a început să se desprindă încă de la începutul partidei.

„Au fost zone care semănau mai mult cu o plajă decât cu un teren de fotbal. E incredibil că nimeni de la La Liga nu a considerat că trebuie să vină să verifice iarba. Nu poți juca pe așa ceva“, a declarat Sergio Busquets, mijlocașul celor de la Barcelona.

„A fost deplorabil, sper ca cei care se ocupă de asta să își facă treaba și să repare problemele, pentru că a fost lamentabil“, a spus Gerard Pique, fundașul catalanilor.

La Liga a emis o declarație după meci pentru a confirma că urmează să investigheze de ce gazonul nu a întâlnit condițiile minime cerute de competiție.

Real Valladolid a terminat campionatul precedent pe poziția a cincea, însă a promovat în La Liga după ce a câștigat play-off-ul ligii secunde din Spania.

Antrenorul Sergio Gonzalez a declarat că „clubul a făcut tot ce se putea“ pentru a pregăti gazonul.

„Am fost ultima echipă care a promovat și am avut probleme în pregătirea gazonului la timp“, a adăugat acesta.

Vezi aici imagini cu gazonul de la meciul Real Valladolid - Barcelona:

VIDEO Valladolid - Barcelona 0-1 / Victorie cu emoții pentru catalani - Gazdele au avut un gol anulat în prelungiri