Lukasz Piszczek (33 de ani), fundașul Borussiei Dortmund, și-a anunțat retragerea din fotbalul internațional după mai bine de 10 ani în reprezentativa Poloniei, potrivit Sky Sports.

HotNews.roFoto: Hotnews

Piszczek a avut 65 de apariții pentru naționala Poloniei și a fost titular în primele două meciuri ale Poloniei la Cupa Mondială din Rusia, din iunie.

Într-o declarație publicată pe Instagram, acesta a scris:

“Uneori trebuie să luăm decizii dificile, dar raționale. Aventura mea cu echipa națională a luat sfârșit. Timp de 11 ani am reprezentat cu mândrie Polonia la nivel internațional, a fost o perioadă specială, pe care mi-o voi aminti întodeauna cu plăcere. Aș dori să le mulțumesc fanilor pentru sprijin, antrenorilor: Leo Beenhakker, Franciszek Smuda, Walder Fornalik și Adam Nawalka pentru toată încrederea” - Lukasz Piszczek.

Polonia a terminat ultima în grupa H la Mondialul din Rusia, în ciuda victoriei din ultimul meci împotriva Japoniei (1-0).

Eliminarea timpurie de la Cupa Mondială l-a costat pe managerul Adam Nawalka, acesta fiind înlocuit de Jerzy Brzeczek.

Lukasz Piszczek a anunțat în martie că se va retrage din fotbal când își va încheia contractul cu Borussia Dortmund, în iulie 2020.