Japonia caută un nou antrenor pentru a-l înlocui pe Akira Nishino, numit la cârma naționalei de fotbal înainte de Campionatul Mondial din Rusia, unde i-a condus pe "Samuraii albaștri" până în faza optimilor de finală. Japonia a pierdut dramatic în fața Belgiei, scor 3-2, deși conducea cu 2-0 în minutul 68.

HotNews.roFoto: Hotnews

"L-am rugat pe Nishino să facă un mic miracol (la Cupa Mondială din Rusia) și sunt foarte mândru de eforturile echipei, dar nu voi încerca să-l conving să rămână", a declarat Kozo Tashima, președintele Federației Japoneze de Fotbal, potrivit AFP.

Spre surprinderea tuturor, Japonia l-a demis cu două luni înainte de Mondial pe antrenorul Vahid Halilhodzic, care era în funcție din 2015 și i-a condus pe "Samurai" la calificarea pentru a şasea Cupă Mondială consecutivă.

La Campionatul Mondial din Rusia, Japonia s-a calificat in extremis în optimile de finală, grație criteriului Fair-Play. După ultimele meciuri din faza grupelor, Japonia și Senegal se aflau la egalitate perfectă: 4 puncte, golaveraj 4-4, 2-2 în meciul direct. Departajarea s-a făcut după clasamentul Fair-Play-ului, niponii având mai puține cartonașe galbene.

Japonia a fost extrem de aproape de calificarea în sferturi, dar nu a știut să profite de avantajul avut în fața Belgiei. Echipa lui Akira Nishino i-a condus cu 2-0 pe "dracii roșii", dar s-a văzut învinsă cu 3-2. Belgia a marcat golul victoriei la ultima fază a meciului.

Tashima nu a dat niciun indiciu despre succesorul lui Nishino, dar numele vehiculate sunt Jürgen Klinsmann, fostul antrenor al Germaniei și al Statelor Unite, și Arsène Wenger, care a demisionat de la Arsenal la sfârșitul sezonului trecut.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO FOTOGALERIE CM 2018: Belgia vs Japonia 3-2 / Belgia, în sferturi după ce a fost condusă cu 2-0; Chadli a înscris golul victoriei în ultimele secunde

Selecționerul Japoniei după ratarea dramatică a calificării în sferturile CM: "Sunt devastat, nu mă aşteptam ca adversarii noştri să întoarcă rezultatul"

Vahid Halilhodzic, demis din funcţia de selecţioner al Japoniei cu doua luni înaintea CM 2018