Dorit de marile echipe ale Europei, printre care și Real Madrid, Mohamed Salah, participant la CM 2018 cu naţionala Egiptului, a semnat "un nou contract pe termen lung" cu Liverpool, a anunţat luni clubul englez pe site-ul oficial, fără să precizeze durata acordului. Jurnaliștii britanici scriu că noua înțelegere este valabilă cinci sezoane, iar salariul jucătorului a fost dublat, la 200.000 de lire sterline pe săptămână (226.000 de euro).

Mohamed SalahFoto: liverpoolfc.com

"Răsplătim un jucător care a performat și a avut o contribuție mare pentru echipă în sezonul trecut. Noul contract demonstrează că el crede în Liverpool și că noi credem în el. Când un jucător ca Salah semnează și spune că acest loc e casa lui, cred că totul este foarte clar. Este sigur că el nu se vede mai presus de colegii lui. Vede că jucătorii și clubul îl ajută să obțină premii individiuale. Sezonul trecut a fost excelent, dar vrem mai mult. Vrem să avem succes în noul sezon", a declarat Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, pentru site-ul oficial al clubului, potrivit gsp.ro.

În vârstă de 26 de ani, Salah a avut un prim sezon fabulos în Premier League, fiind desemnat cel mai bun fotbalist din campionat. Egipteanul a marcat 32 de goluri, un record pentru un sezon de 38 de etape în prima ligă engleză.

În toate competițiile din sezonul trecut, Salah a marcat 42 de goluri în 52 de meciuri pentru Liverpool. El este al doilea fotbalist din istoria grupării de pe Anfiled cu cele mai multe goluri înscrise într-un singur sezon, recordul fiind deţinut de Ian Rush, cu 47 de reuşite.

Mohamed Salah a ajuns pe Anfield în vara anului trecut, fiind transferat de la AS Roma în schimbul sumei de 42 de milioane de euro.

Arab Contractors, FC Basel, Chelsea, Fiorentina, AS Roma şi Liverpool sunt echipele din CV-ul lui Mohamed Salah. Egipteanul are în palmares două titluri de campion al Elveţiei cu FC Basel, un titlu de campion al Angliei şi o Cupă a Ligii Angliei cu Chelsea.

Deşi Salah a reuşit să marcheze două goluri la Campionatul Mondial, Egiptul a părăsit turneul final din Rusia după faza grupelor, având trei înfrângeri în tot atâtea meciuri: 0-1 cu Uruguay, 1-3 cu Rusia și 1-2 cu Arabia Saudită.

Potrivit transfermarkt.com, Mohamed Salah are o cotă de 150 de milioane de euro.

Top 10 goluri înscrise de Salah în sezonul trecut din Premier League: