Prima etapă a grupelor de la Campionatul Mondial de fotbal s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a Senegalului în fața Poloniei, scor 2-1. Primul șut pe spațiul porții a adus și primul gol în partida de pe Mordovia Arena. În minutul 37, Gueye a șutat de la aproximativ 20 de metri, iar Cionek a deviat mingea în propria poartă. Africanii și-au dublat avantajul pe tabelă în minutul 60, după o gafă în apărarea Poloniei. Elevii lui Adam Nawalka s-au trezit târziu, au redus din diferență în minutul 86, dar golul egalizator nu și-a mai făcut apariția.

Senegal, victorie cu PoloniaFoto: fifa.com

Aici poți vedea golurile din partida Polonia vs Senegal.

Rezumatul meciului Polonia vs Senegal.

Contrar așteptărilor, Senegal a fost echipa care a controlat începutul de meci, în timp ce polonezii au avut mari probleme la construcție. Niang a încercat în două rânduri să pună în pericol poarta lui Szczesny, însă polonezii au stat bine în apărare. Primul sfert de oră al partidei de pe Mordovia Arena s-a scurs fără evenimente notabile.

Niciun șut pe poartă după 30 de minute

Senegalezii au avut o șansă importantă în minutul 18. Angajat foarte bine de Sabaly, Niang a scăpat spre poarta leșilor, însă șutul acestuia a fost unul dezamăgitor. Polonezii au ripostat imediat, însă lovitura de cap a lui Grosicki nu a găsit spațiul porții. Cu 16 goluri în preliminarii (5 împotriva României), Lewandowski a ieșit în evidență abia în minutul 23, dar cu un șut departe de țintă. După prima jumătate de oră de joc, niciuna din cele două formații nu a trimisese vreun șut pe spațiul porții.

Autogolul lui Cionek

Diferența pe tabelă s-a făcut în minutul 37, după o deviere nefericită a lui Cionek. Totul a pornit de la un balon pierdut de polonezi în propria jumătate. Mane l-a servit perfect pe Gueye, iar șutul acestuia a fost deviat în poartă de fundaşul polonez. A fost primul șut pe poartă și primul gol al partidei. Senegalezii au prins curaj după deschiderea scorului, iar Sane a fost extrem de aproape de 2-0. Aflat într-o poziție ideală, fundașul senegalez a trimis însă slab cu capul pe lângă poartă.

Polonezii au început ceva mai bine repriza secundă. În minutul 49, Sane îl faultează pe Lewandowski și primește cartonașul galben. Echipa lui Adam Nawalka beneficiază de o lovitură liberă extrem de periculoasă, de la aproximativ 20 de metri. Aflat pentru prima dată la un Mondial, Lewandowski execută, dar Khadim Ndiaye respinge în lateral.

Polonezii, surprinși de apariția lui Niang

În minutul 60, africanii au profitat de o gafă în apărarea polonezilor și şi-au dublat avantajul. M'Baye Niang a primit acceptul să revină pe teren, după ce a primit îngrijiri medicale, chiar în zona unde adversarii pasau liniștiți între ei. Polonezii au fost complet surprinși de apariția jucătorului african, care a recuperat și a marcat în poarta goală. Leşii au protestat, dar golul a fost perfect valabil.

Europenii au redus diferența de pe tabelă în minutul 86, Krychowiak a reluat cu capul din fața porții și le-a dat speranțe polonezilor că pot obține un rezultat de egalitate. Africanii au rezistat însă bine în defensivă și au încheiat învingători prima partidă disputată la Campionatul Mondial din Rusia.

Au evoluat echipele:

Polonia: Szczesny - Piszczek (Bereszynski '83), Cionek, Pazdán, Rybus - Blaszczykowski (Bednarek '46), Krychowiak, Zielinski, Grosicki - Lewandowski, Milik (Kownacki '73). Selecţioner: Adam Nawalka.

Senegal: Ndiaye - Sabaly, Koulibaly, Sane, Wague - Gana Gueye, Ndiaye (Kouyate '87), Diouf (NDoye '62), Sarr - Niang (Konate '76), Mané. Selecţioner: Aliou Cisse.

Meciul a fost arbitrat de Nawaf Shukralla (Bahrain).

Grupa H, rezultate:

Columbia - Japonia 1-2

Polonia - Senegal 1-2

Clasament:

1. Senegal 3 puncte

2. Japonia 3

3. Polonia 0

4. Columbia 0.

​FOTOGALERIE Polonia vs Senegal

Sursa foto: fifa.com