Carlos Sanchez i-a lăsat pe columbieni în inferioritate numerică încă din minutul 3 (după un henț), iar toate calculele s-au schimbat radical pentru echipa lui Jose Pekerman. Japonezii au profitat de avantajul omului în plus și au câștigat cu 2-1 partida disputată la Saransk (pe Mordovia Arena, confruntare contând pentru Grupa H de la CM de fotbal).

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poți vedea toate golurile partidei Japonia vs Columbia.

Repriza erorilor

Primul moment important al partidei de pe Mordovia Arena a venit rapid, în minutul 3. Sanchez vede cartonașul roșu (primul de această culoare de la CM din Rusia) pentru un hent în fază clară de gol, iar japonezii primesc și lovitură de la 11 metri. Kagawa o transformă, iar debutul de meci era unul de coșmar pentru columbieni.

În inferioritate numerică, columbienii nu au predat armele și s-au apropiat de câteva ori periculos de poarta adversarilor. Minutul 39: lovitură liberă executată inteligent pe sub zid de Quintero - experimentatul Kawashima pleacă târziu după minge și intră cu ea în poartă (chiar și fără tehnologia video rezultatul ar fi fost același, s-a putut vedea în mod evident că balonul a depășit cu toată circumferința linia porții). S-a intrat la vestiare cu tabela arătând 1-1.

Zidul Ospina

O acțiune cursivă de atac a japonezilor (54') îl aduce într-o poziție foarte bună pe Osako, însă Ospina închide perfect poarta și menține egalitatea pe tabelă. Ospina iese în evidență și trei minute mai târziu, atunci când se întinde și respinge un șut la colțul lung cu mult efect trimis de Inui - ocazie importantă pentru Japonia.

James Rodriguez, pe teren doar în ultima jumătate de oră: Vedeta James Rodriguez a pășit pe teren în minutul 60 pentru columbieni, el fiind rezervă. Ar fi putut schimba soarta meciului, dar a ratat ținta dintr-o poziție favorabilă în ultimul sfert de oră.

Imaginea prieteniei

Televiziunea producătoare a surprins un cadru superb din tribune: un susținător al japonezilor langă unul al columbienilor. Numai zâmbete, așa cum îi stă bine sportului.

Presiunea Japoniei, tot mai mare - Columbienii cedează până la urmă

Împinși de la spate de public și de omul în plus, niponii au stat mare parte din repriza a doua în terenul adversarilor. Ocazia mare a lui Sakai (72') avea să anunțe golul lui Osako (73'): lovitură de cap precisă după un corner, la colțul lung - de menționat și o ieșire ușor confuză a lui Ospina.

Finalul de meci a fost unul cu pulsul ridicat pentru niponi: toată lumea de pe banca de rezerve a trăit la intensitate maximă fiecare atac al columbienilor. Din fericire pentru japonezi, reduta defensivei nu a cedat, iar fiesta poate fi declanșată în tabăra asiaticilor.

Din Grupa H mai fac parte Polonia și Senegal.

FOTOGALERIE Columbia vs Japonia

Sursa foto: FIFA.com / Getty