Tunisia a fost la un pas să furnizeze o nouă surpriză la Campionatul Mondial din Rusia, după ce a revenit de la 0-1 în partida cu Anglia, a egalat grație unui penalty și a menținut echilibrul pe tabelă până în prelungiri. Englezii au fost salvați de la rușine de Harry Kane (90+1'), jucătorul lui Tottenham trecându-și în cont "dubla".

Harry Kane, dubla in meciul cu TunisiaFoto: fifa.com

Au marcat: Sassi (35' - penalty)/Kane (11', 90+1')

Aici poți vedea golurile partidei Tunisia vs Anglia.

Harry Kane, aflat la locul potrivit

Anglia a început ca din tun partida de pe Volgograd Arena, ratând două ocazii uriașe în startul meciului, prin Lingard și Sterling. Pressingul englezilor a dat roade imediat, iar în minutul 11 tabela s-a modificat pentru prima dată. Harry Kane a avut nevoie de o singură şansă pentru a ieşi în evidenţă. Vârful lui Tottenham a reluat din apropiere mingea respinsă de Hassen, după o lovitură spectaculoasă de cap a lui Stones.

Conduși pe tabelă, africanii au mai primit o lovitură. Portarul Hassen s-a accidentat la umăr și nu a mai putut continua partida. Locul său a fost luat de Farouk Ben Mustapha, care a reușit să-și salveze echipa de mai multe ori de la primirea celui de-al doilea gol.

Penalty cadou

Golul egalizator a venit parcă de nicăieri. Walker a provocat complet gratuit un penalty, când l-a lovit cu cotul pe Fakhredinne Ben Youssef. Sassi și-a asumat responsabilitatea executării loviturii de la punctul var, a transformat cu ceva emoții, iar în minutul 35 tabela arăta 1-1. Elevii lui Gareth Southgate au mai irosit câteva ocazii importante până la pauză, iar scorul a rămas neschimbat. În finalul primei reprize, Lingard a trimis în bara porții tunisiene.

Mult chin pentru englezi

Repriza secundă a fost una chinuitoare pentru englezi. Au căutat în zadar drumul către gol, dar tunisienii au stat bine în apărare. Minutele au început să se scurgă în favoarea Tunisiei, iar partida se îndrepta către un rezultat de egalitate. Golul victoriei a venit când nimeni nu se mai aștepta. Tot din partea lui Harry Kane. Atacantul s-a plasat foarte bine în careu la un corner, a profitat de faptul că apărarea africană l-a scăpat din marcaj și a adus victoria cu o lovitură de cap (scor 2-1).

Au evoluat echipele:

Tunisia: Hassen (Ben Mustapha ’15) - Bronn, S. Ben Youssef, Meriah, Maaloul - Skhiri, Sassi – Sliti (Ben Amor ’74), Khazri (Khalifa ’85), Badri - F. Ben Youssef. Selecţioner: Nabil Maaloul

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Henderson, Dele Alli (Loftus-Cheek ’80), Lingard (Dier ‘90+3), Young – Sterling (Rashford ’68), Kane. Selecţioner: Gareth Southgate

Meciul a fost arbitrat de columbianul Wilmar Roldan.

Grupa G, rezultate:

Belgia - Panama 3-0

Tunisia - Anglia 1-2

Clasament:

1. Belgia 3 puncte

2. Anglia 3

3. Tunisia 0

4. Panama 0.

Programul următoarelor meciuri:

23 iunie, ora 15:00 – Belgia - Tunisia (Moscova)

24 iunie, ora 15:00 – Anglia - Panama (Novgorod)

28 iunie, ora 21:00 – Anglia - Belgia (Kalinigrad)

28 iunie, ora 21:00 – Panama - Tunisia (Saransk)

FOTOGALERIE Tunisia vs Anglia

Sursa foto: fifa.com​