Miliardarul rus Roman Abramovici, patron al echipei Chelsea Londra, nu a putut fi prezent sâmbătă pe Stadionul Wembley, pentru a asista la succesul formaţiei sale în finala Cupei Angliei cu Manchetser United, deoarce nu a avut viză de intrare în Marea Britanie, informează News.ro citând BBC.

Roman Abramovici, patronul clubului ChelseaFoto: Agerpres

Omului de afaceri rus i-a expirat viza de şedere în regat acum trei săptămâni şi autorităţile britanice au întârziat prelungirea vizei.

Oficialii de la Londra au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, la fel și reprezentanţii oligarhului rus.

Presa britanică scrie că Abramovici este o victimă a răcirii relaţiilor dintre Londra şi Moscova, după cazul fostului spion rus Seghei Skripal, otrăvit la Salisbury.

Cu avere estimată la aproape 10 miliarde de lire sterline (aproximativ 11,5 miliarde de euro), a 13-a din Marea Britanie, Abramovici a preluat pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea în 2003.

Considerat acum un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Roman Abramovici, în vârstă de 51 de ani, a făcut avere cu afaceri de petrol şi gaze, în anii '90, pe vremea fostului preşedinte Boris Elţîn.

Formaţia Chelsea Londra a câştigat Cupa Angliei, sâmbătă, învingând în finala disputată pe Stadionul Wembley echipa Manchester United, scor 1-0.

Golul a fost marcat de Eden Hazard, în minutul 22, din penalti.

Echipa londoneză a mai câştigat Cupa Angliei de şapte ori - în 1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010 şi 2012.