Președintele clubului PAOK Salonic, Ivan Savvidis, care a intrat pe teren la meciul cu AEK Atena având o armă asupra sa, a fost interzis timp de trei ani pe stadioane, a anunțat, joi, liga elenă de fotbal (Superleague), potrivit AFP.

Ivan Savvidis, cu pistolul la brauFoto: Captura YouTube

De asemenea, președintele echipei antrenate de Răzvan Lucescu a fost amendat cu 100.000 de euro, în timp ce PAOK a pierdut trei puncte în clasament, coborând astfel pe poziţia a treia, după ce AEK Atena a câștigat cu 3-0 la "masa verde".

În plus, PAOK Salonic va fi obligată să plătească şi o amendă de 63.000 de euro, însă aceste sancţiuni pot fi contestate în apel, la Federaţia greacă de fotbal.

În urma acestor decizii, PAOK a ajuns pe locul 3 în campionatul din Grecia, cu 49 de puncte, la 8 în spatele liderului AEK şi la un punct sub Olympiakos.

Ce s-a întâmplat la meciul PAOK vs AEK (11 martie 2018):

Întregul scandal a pornit după ce Fernando Varela (PAOK) a marcat în minutul 90, când scorul era 0-0. Inițial, golul a fost validat, dar apoi arbitrul Kominos a revenit asupra deciziei și a anulat reușita pe motiv de ofsaid la brazilianul Mauricio. A fost momentul care a declanșat nebunia pe arena "Toumba".

Ivan Savvidis, președintele lui PAOK, a intrat pe teren înarmat cu un pistol și însoțit de bodyguarzi pentru a-i cere socoteală arbitrului.

În cele din urmă, arbitrul a modificat din nou decizia, acordând gol valabil lui PAOK. Centralul nu a mai reușit însă să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar.

Poliţia din Grecia a emis ulterior un mandat de arestare pe numele preşedintelui clubului PAOK Salonic, care şi-a cerut iertare pentru că a intrat pe teren înarmat.

Incidentul violent a determinat suspendarea timp de trei săptămâni a primei ligi a campionatului Greciei, de către guvernul de la Atena, în timp ce FIFA a ameninţat cu sancţiuni ce pot "include suspendarea" Greciei din cadrul instanţei internaţionale. Liga elenă de fotbal a decis luni să permită reluarea campionatului, începând din 31 martie.

S-ar putea să te intereseze și:

Fotbal: Campionatul Greciei se va relua sâmbătă, 31 martie