Simona Halep s-a antrenat pentru noul sezon WTA in Romania, alaturi de tehnicianul Darren Cahill. Dupa cateva saptamani petrecute in tara noastra, australianul s-a declarat foarte multumit de pregatirea pe care a facut-o cu numarul 1 WTA, precizand totodata ca marea provocare din 2018 pentru Halep va fi Serena Williams. "Cand Serena intra pe teren este o problema pentru toata lumea, nu doar pentru Simona", a spus Cahill.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am avut un presezon foarte bun, am petrecut 3-4 saptamani aici, in Bucuresti. Ne-am pregatit de asemenea cu Andrei Pavel, in ultimele 12 zile. Si a fost grozav. Antrenamentele au fost foarte bune, facilitatile de aici sunt fantastice, iar Simona a petrecut foarte mult timp pe terenul de tenis, dar si in sala de forta. Deci suntem gata de start", a declarat Darren Cahill pentru Telekom Sport.

Darren Cahill, impresionat de Romania

"Tot timpul descopar lucruri noi in Romania, este o tara frumoasa si cred ca nu destula lume ajunge aici din postura de turist, sa mearga in munti, sa viziteze restaurantele. Aveti niste cladiri foarte frumoase aici. De fiecare data cand vin fac ceva diferit, cred ca este o tara frumoasa si imi incurajez tot timpul prietenii sa vina".

"Ma chinui cu limba romana putin, pentru ca e complicata, deci incerc mai mult sa o ajut pe Simona cu engleza ei, decat sa ma ajute ea cu romana. Cred ca e mai corect asa", a mai spus tehnicianul australian.

Despre provocarile Simonei Halep in 2018

"Sunt cateva jucatoare care vor reveni la anul. Petra Kvitova este foarte puternica, atunci cand este in forma. Mai este Azarenka, care mai are multe de aratat. Sharapova este deja in circuit de o vreme. Simona a avut probleme cu Maria in trecut, dar a invins-o la Beijing, ceea ce i-a dat multa incredere.

Apoi, este provocarea cea mare, revenirea Serenei! Este o campioana. Cand Serena intra pe teren este o problema pentru toata lumea, nu doar pentru Simona! Daca toate aceste jucatoare revin si ajung la nivelul lor obisnuit cred ca va fi un an remarcabil pentru WTA", a spus Cahill, conform Digi Sport.

Ce a spus Halep despre revenirea Serenei Williams

"Pentru sport este bine sa revina Serena. Este o mare campioana si este in stare sa faca asta. Cu siguranta va fi la fel de buna, cand se va intoarce", a declarat numarul 1 WTA.

Primul test pentru Simona Halep va fi turneul demonstrativ de la Hua Hin (World Tennis Thailand Championship 2017), care se va desfasura in perioada 23-24 decembrie.

Programul competitiei de la Hua Hin:

Sambata, 23 decembrie

Simona Halep vs Johann Konta/ de la ora 13:00

Karolina Pliskova vs Jelena Ostapenko/ de la ora 15:00

Pe 24 decembrie se vor disputa ultimele doua partide: pentru castigarea trofeului si pentru locurile 3-4.

Simona Halep va incepe noul sezon din circuitul WTA la Shenzhen, competitie care va debuta la inceputul lui ianuarie. La intrecerea de categorie "International" s-au mai inscris, printre altele, si Jelena Ostapenko si Maria Sharapova.