Viitorul (campioana Romaniei) incepe parcursul in Champions League in turul trei preliminar, faza a competitiei unde se va duela cu APOEL. Mansa tur are loc la Ovidiu, pe terenul central al "Academiei Hagi", de la ora 21:00. Disputa va putea fi urmarita in direct pe TVR1.

Gica Hagi, antrenor Viitorul Foto: fcviitorul.ro

Echipe probabile:

Viitorul (4-3-3): Ramniceanu - Boli, Taru, M. Constantin, Cr. Ganea - Benzar, Nedelcearu, D. Lopez - Chitu, Tucudean, Ov. Herea. Antrenor: Gica Hagi

APOEL (4-2-3-1): Waterman - Milanov, Artymatas, Markis, Lago - Vinicius, Moirais - Ebacillo, Bertogglo, Oar - De Camargo. Antrenor: Mario Been

Arbitru: Paolo Valeri (Italia), ajutat de asistentii Alessandro Giallatini si Alfonso Marrazzo (tot Italia). Al patrulea arbitru: Daniele Doveri.

De stiut: APOEL s-a mai duelat cu o echipa din Romania in sezonul 1981/1982, pierzand la general cu 5-1 in fata celor de la FC Arges.

Ce spune Gica Hagi

"Ce se intampla cu noi este fantastic, este o dubla extrem de importanta. Ei au experienta si traditia de partea lor, in timp ce noi avem tineretea si entuziasmul.

Vrem ca noi sa fim cei care se califica, dar trebuie sa fim echilibrati, mai e si meciul retur. Suntem o echipa care ataca, deci vom incerca sa inscriem

"Nu conteaza cat se vorbeste despre noi, jucam pentru grupele Ligii, suntem campionii Romaniei, cea mai tanara campioana din Europa. Crestem, muncim foarte mult si ne urmam drumul" - Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul.

Ce zice antrenorul oaspetilor

"Am urmarit trei meciuri ale lor, stim totul despre echipa. Ii stim istoria, calitatile domnului Hagi, care a jucat, la fel ca mine, in Italia. A facut o treaba minunata, sa ia acest club de la zero si sa-l aduca aici. Am un mare respect pentru Hagi pentru acest lucru. Am vazut ca au multa calitate, in special cu stilul lor de joc.

Daca ne luam dupa istoria celor doua cluburi, atunci e adevarat ca Apoel are mai multa experienta, dar, in fotbal, vezi in fiecare faza a competitiei cum echipe mari sunt eliminate de echipe care nu au prea multa experienta" - Mario Been, antreor Apoel Nicosia.

Ultimele meciuri:

Viitorul:

Viitorul - Gent 0-0

Gent - Viitorul 5-0

APOEL:

Dudelange - APOEL 0-1

APOEL - Dudelange 1-0

APOEL - Apollon 0-1

APOEL - Apollon 2-2

Omonia - APOEL 1-3.

Cele doua echipe nu s-au mai duelat pana acum.

Se vor disputa miercuri in CL:

Astana - Legia

Dinamo Kiev - Young Boys

Salzburg - Rijeka

H.Beer Sheva - Ludogorets

Viitorul - APOEL

Maribor - Hafnarfjordur

Celtic - Rosenborg

Nice - Ajax

Brugge - Basaksehir.