Deranjat de o analiza care l-ar fi vizat pentru perioada in care a fost selectioner (n.r. facuta de Andrei Vochin, in Gazeta Sporturilor), Gica Hagi raspunde dur conducerii FRF, pe care o acuza pentru rezultatele slabe din fotbalul romanesc. "V-ati facut de rusine la Euro, ne-ati facut sa ne simtim umiliti. Sub conducerea voastra in ultimii doi ani nu s-a realizat nicio performanta la tineret si juniori, acolo este problema", a declarat, printre altele, Gica Hagi intr-o scrisoare deschisa adresata lui Andrei Vochin (consilierul presedintelui federatiei Razvan Burleanu).

Gica HagiFoto: academiahagi.tv

"Personal, cred ca a fost o forma foarte subtila de a ma ataca, invocand esecul, amintind de perioada foarte scurta ca antrenor al echipei nationale, de cinci luni (iulie-noiembrie 2001), in care am batut Ungaria in deplasare pentru prima oara in istorie si am pierdut barajul cu Slovenia din calificarile pentru World Cup 2002. Felicitari Andrei pentru concluzia si analiza la care ai ajuns: «Tinerii au dat gres», cu referire directa la adresa mea, ca antrenor al echipei nationale la varsta de 36 de ani.

Intr-adevar, ai dreptate 100% si te felicit pentru asta, dar ai omis un lucru: cu aceeasi masura sa va analizati si pe voi acum dupa ce v-ati facut de rusine la Campionatul European. Daca eu eram tanar si fara experienta la 36 de ani, dupa 20 de ani de jucat fotbal la cel mai înalt nivel national si international, atunci tu si presedintele FRF nu sunteti FOARTE-FOARTE-FOARTE TINERI si lipsiti de experienta pentru a conduce destinele fotbalului romanesc???? Ganditi-va si reflectati la ceea ce am afirmat si sper ca impreuna cu presedintele FRF sa realizati ca sunteti prea tineri si fara experienta sa fiti la carma fotbalului romanesc, la fel cum am fost si eu la 36 de ani. Atunci eu am plecat. Voi ce faceti, nu sunteti la fel de tineri si lipsiti de experienta????", se precizeaza in scrisoarea lui Hagi, publicata pe site-ul academiei sale de fotbal.

Hagi vorbeste si despre un "moment zero" pentru fotbalul romanesc, dupa parcursul rusinos de la Euro 2016. De asemenea, fostul international roman ii da si unele sfaturi lui Andrei Vochin, consilierul lui Razvan Burleanu, actualul presedinte al FRF.

"Andrei (n.r. Andrei Vochin), iti dau trei motive pentru care acesta este momentul ZERO al fotbalului romanesc si de ce este bine ca fiecare sa ramanem sa facem ceea la ce ne pricepem cel mai bine pentru ca aici vorbim de a conduce si a lua decizii importante pentru fotbalul romanesc,

a) Cea mai mare problema a fotbalului romanesc in acest moment este ca noi cei care am jucat si am facut performanta la cel mai inalt nivel suntem judecati si condusi de oameni care nu au experienta si sunt foarte-foarte tineri pentru a avea in maini soarta fotbalului romanesc.

b) Sub conducerea voastra pentru prima oara in istoria echipei nationale ne-ati facut sa ne simtim UMILITI (Albania ne-a batut in meci oficial, nu in meci de pregatire), lucruri ce au fost reflectate de suporteri, mass-media si oameni de fotbal dupa eliminarea echipei Romaniei de la EURO 2016, nu de mine!

c) Sub conducerea voastra in ultimii doi ani nu s-a realizat nicio performanta la tineret si juniori (U21, U19, U17, U15), rezultatele fiind foarte slabe, sa nu spun dezastruoase. De doi ani va tot spun ca Ungaria ne-o va lua inainte: ne-au depasit la EURO (vezi rezultatul cu Portugalia), iar la copii si juniori s-au calificat la turnee finale. De asemenea, vecinii nostri din estul Europei sarbii si croatii au castigat trofee, iar noi am ajuns sa fim invinsi de Bulgaria pe teren propriu si nu s-a intamplat nimic. Pentru mine, tot ce s-a intamplat la juniori U19 / U17 / U15 este egal cu ZERO performante. Noi de ce nu putem face nimic? Pentru ca trebuie sa te pricepi la fotbal. Pare usor, dar nu e!

Inchei aceasta scrisoare deschisa cu un singur gand: REFLECTATI FOARTE BINE CE DRUM URMAM SI CU CINE IL CONSTRUIM", a conchis Gica Hagi.