Finala Cupei Romaniei dintre echipele Dinamo si CFR Cluj, programata la 10 mai, a fost amanata de Federatia Romana de Fotbal in urma decesului jucatorului Patrick Ekeng de vineri seara, din timpul meciului cu FC Viitorul, informeaza Agerpres.

Patrick Ekeng a muritFoto: Facebook/ Dinamo

''La doar 26 de ani, in timpul partidei de Liga I dintre Dinamo Bucuresti si Viitorul Constanta, fotbalistul Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren. Medicii au constatat, ulterior, decesul jucatorului. Federatia Romana de Fotbal isi exprima condoleantele fata de familia fotbalistului, colegii lui de echipa si toti reprezentantii clubului Dinamo Bucuresti. Finala Cupei Romaniei 2015/2016, programata pe 10 mai 2016, se amana si va fi disputata la o data ulterioara, ce va fi fixata impreuna cu reprezentantii cluburilor finaliste'', a anuntat FRF, vineri noaptea, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

De asemenea, oficialii federatiei au decis ca toate meciurile din competitiile organizate de FRF in acest final de saptamana, din Liga a II-a, a III-a, Liga Elitelor si Campionatele Nationale de Juniori, vor fi amanate.

Cheltuielile de deplasare si cazare ale echipelor ce urmau sa dispute in aceasta etapa partide in deplasare vor fi achitate de Federatia Romana de Fotbal.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si FC Viitorul Constanta (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 in zece oameni, deoarece mijlocasul camerunez Patrick Ekeng s-a prabusit pe gazon si si-a pierdut cunostinta, fara un contact cu un adversar in prealabil. Dupa interventia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanta, Ekeng primind ingrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar sapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat in luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo in 11 meciuri, in trei competitii, marcand un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

In urma cu 16 ani, Catalin Hîldan, capitanul lui Dinamo, deceda pe teren la varsta de 24 de ani, in timpul unui meci amical desfasurat la Oltenita.