Jucatorul camerunez al echipei FC Dinamo, Patrick Ekeng (26 de ani) a murit vineri seara la Spitalul Floreasca din Bucuresti, dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si Viitorul Constanta. Fotbalistul a ajuns la camera de garda in stop cardio-respirator iar medicii l-au resuscitat aproximativ o ora si jumatate fara rezultat, a anuntat medicul Cristian Pandrea de la Spitalul de Urgenta Floreasca, potrivit Agerpres. Cauzele decesului pot fi multiple, a precizat medicul.Suporterii echipei Dinamo impreuna cu fotbalistii, antrenorii si oficialii gruparii alb-rosii au aprins lumanari pe gazonul stadionului din Soseaua Stefan cel Mare in locul in care cu cateva ore inainte s-a prabusit Patrick Ekeng.

HotNews.roFoto: Hotnews

sursa foto: Agerpres.

La 7 minute dupa ce antrenorul Mircea Rednic l-a trimis in teren, mijlocasul din Camerun s-a prabusit pe teren si a ramas inert. Jucatorii Viitorului Constanta au trimis imediat mingea in aut, realizand ca este vorba despre o problema grava, scrie Digi Sport. Ambulanta a patrans pe teren in 2 minute si 47 de secunde, potrivit prosport.ro. Medicii i-au acordat primul ajutor pe teren, pentru ca apoi sa il transporte la Spitalul de Urgenta.

"S-a produs un stop cardio respirator. O ora si jumatate s-a facut resuscitare. Avea momente in care isi revenea dar in final nu a rezistat. Toate ambulantele au aparate de resuscitare, am facut un minut pana la spital, timp in care i s-a facut masaj cardiac. Nu a avut probleme dinainte, la Institutul National de Medicina Sportiva se face un examen complex", a declarat Liviu Batineanu, medicul echipei Dinamo, citat de Digi 24.

Directorul sportiv al echipei Dinamo, Ionel Danciulescu, a declarat ca "este un cosmar, pentru mine, pentru echipa, pentru intreaga suflare dinamovista".Dancilescu a fost surprins de camerele de filmat plangand in hohote, noteaza Digi Sport. Mijlocasul Patrick Ekeng s-a prabusit pe teren in minutul 70 al meciului.

sursa foto: Captura Digi Sport

  • ACTUALIZARI

01:08: Liga Profesionista de Fotbal transmite condoleante familiei jucatorului Patrick Ekeng si clubului Dinamo

00:57: Acum in Stefan cel Mare. Nocturna e stinsa, suporterii s-au strans pe teren. Lumineaza doar candelele aprinse in memoria lui Ekeng, scrie Sport.ro.

00:50: Medicul lui Dinamo, Liviu Batinenau, despre modul in care au fost efectuate manevrele de resuscitare: "I-am facut masaj cardiac si i-am eliberat caile respiratorii pe teren si le-am spus medicilor sa-l urce direct pe targa. Nu stiu cat timp a trecut pana a venit ambulanta, nu realizez trecerea timpului atunci. Probabil vom afla si o cauza in zilele urmatoare. Nu exista ambulanta fara medic, probabil era si medic pe ambulanta. Pe targa i-am facut masaj cardiac si am ajuns aici repede (n.r. la Spital): un minut, doua. Nu a avut absolut nicio problema pana acum, sportivii fac teste serioase pentru a obtine viza medicala" (digi sport)

00:35: Pro Sport: A durat doua minute si 47 de secunde pentru ca ambulanta sa intre pe teren pentru a-l transporta de urgenta pe Ekeng, aflat inconstient pe teren."Ambulanta a reactionat tarziu. Fotbalistul a fost urcat in masina cu o intarziere pe care nu mi-o explic", s-a declarat socat si Cristian Geambasu.

23:50: "Am primit un pacient in varsta de 26 de ani. A fost adus la noi cu o ambulanta, fara manevre de resuscitare, din cate stiu. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de o ora si aproape 30 de minute, dar fara rezultat. Din pacate, pacientul a decedat. Nu e prima oara cand se intampla un asemenea eveniment pe terenul de sport. Cauzele pot fi multiple si vor fi relevate abia dupa examenul necroptic ce va fi efectuat. Exprimam condoleante tuturor celor care l-au cunoscut", a declarat in urma cu cateva momente un purtator de cuvant al Spitalului Floreasca, citat de Pro Sport.

23:33: Digi 24: Patrick Ekeng nu a raspuns manevrelor de resuscitare si a decedat la Spitalul de Urgenta, acolo unde 10 doctori au incercat sa ii salveze viata, a anuntat un cadrul medical.

23:30: "Pronosticul ramane extrem de rezervat. In cazul socului cardiogen, este esential ca din primele secunde sa se faca acel ABC al resuscitarii. Orice temporizare face diferenta intre viata si moarte. Dupa 4 minute, pronosticul este pus sub semnul intrebarii. La o ora si jumatate, sansele se indreapta spre zero. Daca nu se intervine inca din primele minute, sansele sunt minime. Sportivii trebuie sa aiba o evaloare corecta. Apar oboseala, stresul si alte probleme. Faptul ca este un sportiv tanar ii creste sansa sa raspunda la aceste manevre", a spus Pavel Ciuhodaru - fost sef UPU Iasi, in cadrul emisiunii Fotbal Club, la Digi Sport.

23:20: Cornel Dinu, administratorul lui Dinamo, la Dolce Sport:"Sunt 10 medici acolo. Se incearca resuscitarea, insa nu vreau sa ma pronunt. Am vazut scena, s-a prabusit la mijloc secerat parca. In primele minute nu i s-au dat interventiile necesare in astfel de cazuri. Salvarea a venit dupa 3 minute, a scos o targa si n-am vazut nicio masca pentru a i se pune pe fata. Acum se chinuie 10 medici sa-l resusciteze. Timpul a fost foarte lung si poate fi o tragedie imensa. La Catalin Hildan e cu totul altceva, apartine istoriei. Daca se intervenea direct atunci de medicii de la salvarea probabil nu se mai intampla acea tragedie. In Anglia se vine imediat si-ti pune masca de oxigen pe fata", a declarat Cornel Dinu la Dolcesport.

23:01: Digi 24 anunta ca in fata Spitalului Floreasca s-au adunat circa 40 de suporteri ai echipei Dinamo. Medicii incearca sa-l resusciteze pe Ekeng, insa fara succes pana in acest moment.