Desi a avut un an, 2007, foarte bun, Adrian Mutu continua sa plateasca tribut episodului "cocaina", in care a fost implicat pe vremea cand juca pentru Chelsea Londra.

Cu putin timp inaintea redeschiderii perioadei de transferari din iarna, presa din Italia si Spania a inceput sa vorbeasca despre un posibil transfer al internationalului roman la Real Madrid. Conducerea gruparii de pe "Santiago Bernabeu" ar fi dispusa sa plateasca Fiorentinei o suma de 17 milioane de euro si sa cedeze un jucator pentru a-l recruta pe Adrian Mutu. Informatia a fost reiterata de cotidianul spaniol "Marca", potrivit caruia Real este aproape de finalizarea acestei tranzactii, in care ar intra si numele lui Diarra, directionat spre Firenze.

Posibilitatea ca Adrian Mutu sa joace pentru cel mai titrat club din lume, a starnit reactii negative in randul suporterilor Realului. Fanii au "luat foc", nedorind la echipa un fotbalist cu acest profil. "Real Madrid are nevoie de jucatori tineri cu mintea limpede, nu de un toxicoman, cum este romanul Mutu !", noteaza "Marca", citand unul dintre comentariile aparute pe marginea acestui subiect.

Internationalul roman a avut un excelent sezon de toamna sub tricolul Fiorentinei; in urma cu o luna, atit clubul, cit si jucatorul anuntand ca nu vor sub nicio forma sa se desparta.

Insa presiunea financiara ar putea deveni insuportabila pentru un club precum Fiorentina care nu ii poate oferi lui Mutu decit un salariu de 1,5 milioane de euro anual, suma care este considerata sub valoarea jucatorului.