Fostul fotbalist stelist Claudiu Raducanu a fost retinut la Cancun si deferit justitiei pentru dare de mita, Ministerul Public mexican anchetandu-l totodata pentru folosire de carduri false, informeza publicatia proceso.com.mx, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri, doi barbati de origine romana, Gheorghe Claudiu Papara, de 25 ani, si Claudiu Raducanu, de 38 de ani, au fost retinuti la centrul comercial Plaza Las Americas, a precizat sursa citata.

Dupa arestarea lor, procurorii au inceput ancheta in cazul celor doi pentru fals, uz de fals si dare de mita. Asupra lor s-a gasit un card de credit al bancii HSBC si alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de pana la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).

Conform Dario de Quintana Roo, romanii au incercat sa le ofere mita politistilor, dupa ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retragand bani de la bancomate cu mai multe carduri.

Procurorii au solictat ajutorul unor experti "cibernetici" pentru a stabili daca cei doi au folosit carduri clonate. Cele doua persoane retinute sunt cercetate si pentru posibila spalare de bani.

Proceso.com.mx a scris ca Raducanu a jucat la echipe precum Steaua si Espanol Barcelona, fiind convovat si la nationala a Romaniei.

Claudiu Raducanu a evoluat ultima data, in acest an, la echipa FC Romania, care activeaza in ligile inferioare din Anglia. El a mai jucat la Extensiv Craiova, Arminia Bielelfeld, FC Vaslui, Nea Salamina, Sorento, Universitatea Cluj si Kazar Lankaran.