Gino Iorgulescu este noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Sprijinit de Victor Ponta si Liviu Dragnea (cu care s-a intalnit cu o zi inainte de alegeri), Iorgulescu l-a invins cu 11-7 pe Dumitru Dragomir. In functie din 1996, "Mitica de la Liga" va fi inlocuit la sefia Ligii cu fostul conducator al celor de la FC National.

Gino Iorgulescu Foto: AGERPRES

Citeste si

Desfasurarea evenimentelor de la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal:

13:09 Conform gsp.ro, Gino Iorgulescu (57 de ani) este noul presedinte al LPF. Dumitru Dragomir a fost invins cu 11-7. Dupa ce a condus fara intrerupere Liga timp de 17 ani, Dragomir a fost inlocuit din functie

12:00 A inceput Adunarea Generala a LPF - in primul rand se va discuta calitatea de candidat a lui Gino Iorgulescu

11:45 Gheorghe Stefan: "Votam pentru Gino pentru ca dorim mai multa transparenta la Liga. Data trecuta am mers pe mana lui Dumitru Dragomir si a iesit, acum il votam pe Iorgulescu. Aseara ne bazam pe 10 voturi, astazi suntem 12" (Digisport).

11:43 Trei protestatari (suporteri ai Rapidului) au sosit in fata sediului LPF. Acestia au pancarte pe care scrie: "Mitica hotul", Mitica la puscarie" si "Mitica ai nenorocit fotbalul" (Mediafax).

11:35 Eugen Parvulescu (presedinte Pandurii) : "Votez cu cine castiga" (sport.ro)

11:30 Gino Iorgulescu a ajuns la sediul LPF: "N-am emotii, ce emotii sa am? Eu am mai pierdut niste alegeri. De data asta sper sa fie altfel si scrutinul sa fie corect, legal. Mai multe va spun dupa sedinta".

Cum se voteaza: Fiecare reprezentant din Liga 1 are dreptul la cate un vot. In mod normal, daca toti reprezentantii voteaza, vor fi 18 voturi. In aceste conditii, castigator ar putea iesi cel care primeste 10 voturi (n.r. daca nu exista abtineri).

10:52 Gheorghe Stefan (Dolce Sport) "Ne-am intalnit aseara (n.r. miercuri) pentru a discuta viitorul fotbalului romanesc. Ne gandim sa infiintam o cupa a ligii si o echipa nationala Under 23 care sa fie pepiniera echipei de seniori. Vrem transparenta totala la Comisii si la negocierea drepturilor TV. La intalnirea de aseara au participat reprezentanti din partea a 10 cluburi. Mai sunt si altii care nu au putut sa ajunga, insa il sustin pe Gino Iorgulescu. Mai vrem ca si la CCA sa aducem un presedinte din strainatate".

10:35 Andrei Nourescu (Dolcesport): "Premierul Victor Ponta mi-a confirmat telefonic ca a participat la intalnirea de aseara (n.r. miercuri) dintre Iorgulescu si presedintii de cluburi"

09:33 Ioan Horoba (Gaz Metan Medias) la intrarea in sediul LPF: "Cum cu cine sa votez, cu Victor Ponta, ca el este la putere" (Onlinesport).

Dumitru Dragomir a fost ales presedinte al Ligii in anul 1996. De atunci a fost reales in 2000, 2005 si 2009.

Ora 09:00 Dumitru Dragomir a ajuns la sediul LPF: "Cum naiba sa n-am emotii? Iorgulescu s-a intalnit cu Ponta. N-ati vazut ce s-a intamplat azi noapte?".