Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat la Digi Sport ca sentinta dictata de Curtea de Apel Bucuresti in Dosarul Transferuriloreste exagerata si crede ca era suficient ca justitia sa-i oblice pe cei gasiti vinovati in acest caz sa returneze banii pe care i-au obtinut, citeaza Mediafax.

"S-a exagerat. Ne-a pus intr-o situatie destul de delicata pe toti cei care lucram in fotbal, pentru ca astazi m-am dus la antrenament si unii radeau si ma intrebau ce se intampla in fotbalul romanesc. Nu m-am simtit nici eu bine. Nu trebuia sa se ajunga la astfel de situatii care dau o imagine jalnica fotbalui romanesc. Cine a gresit... asta nu se poate cuantifica. Un jucator a fost propus, cineva a acceptat sa fie transferat acolo. S-a exagerat mult. S-a obtinut mult mai mult pe jucatorii romani decat meritau ei. Unii dintre ei, 2-3 au fost... In fotbal, sunt foarte multe cheltuieli pe care cei din afara nu le stiu. Toata lumea crede ca se castiga din fotbal, nu se castiga din fotbal, in nicio tara nu se castiga din fotbal. Din fotbal se castiga popularitate, se castiga imagine, alte lucruri, ca urmare a acestei popularitati. Nu pot sa spun ca sunt nevinovati, pentru ca nu stiu asta, eu spun ca este o exagerare. Era de ajuns o amenda daca sunt vinovati, sa intoarca banii... Nu se poate ajunge la astfel de sanctiuni. Puteau fi suspendati", a spus Lucescu la DigiSport.

In finalul interventiei sale de la "Digi Sport Special", Il Luce a dezvaluit ca atat el, cat si fiul sau nu vor mai antrena niciodata in campionatul romanesc.

"Razvan nu va mai reveni in fotbalul romanesc niciodata. Nici nu are de ce sa mai vina dupa presiunile la care a fost supus si linsajul mediatic. Despre mine, la varsta care o am nu mai vreau sa ma duc pe stadioane in provincie si sa fiu scuipat dupa tot ce am facut." a incheiat antrenorul lui Sahtior.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care initial trebuia sa dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amanat pronuntarea unei sentinte pentru 12 noiembrie, cand a dictat sentinte cu inchisoare intre trei si opt ani pentru cei opt oameni de fotbal.

Deciziile Curtii de Apel, de luni:

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Jean Padureanu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Gica Popescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Gigi Netoiu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii sustin ca prejudiciul total creat de cei 8 inculpati este de:

- 4.113.648 RON in dauna statului roman (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005);

- 598.667 USD in dauna Federatiei Romane de Fotbal;

- 10.969.690 USD in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Otelul Galati si Gloria Bistrita, conform DNA. (Adrian Ilincescu)